Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Властта на ОПЕК е подложена на изпитание от нова география на петрола

Организацията отново е изправена пред предизвикателството да остане регулатор на пазара на черно злато

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7    
0
 
0
 
67
преди 1 месец
Покрихме се нещо, що така?
0
 
0
 
66
преди 3 месеца
Първоначално, се мернаха плахи критики за постулатите. И, ахА! - да си помисля, че съч пропуснал още нещо. Но, ей нА вче работа а, пак ползвахме прототип, в сърцето та София... и си мисля: Да имаш нсичко ТОВА, а да се мъчиш с ето това, значи, двуногите вече страдат от МАСОВО затихване функциите на ЦНС, отличаващи ни от животните. Т.е. затъпяване.
0
 
1
 
65
преди 3 месеца
"...Та аз затова му казах - ако те нямат това, което той има - най вероятно това, което тои има не им е интересно :) И то не щото са тъпи, а щото едва ли въпросния пирамидален е измислил нещо в сондирането, което хора занимаващи се с това от 100+ години не са." Няма смисъл да питам Георги-Шум откъде "знае" това и защо вярва, че някакви там вече са измислили нещо, за което никъде няма информация, да е използвано поне веднъж.
0
 
1
 
64
преди 3 месеца
Опитвам да видя забележки и критики, които имате към нещо, което НЕ познавате. Ама досега, само някакви не0сондьори ми излизат. Реално работили като сондьори - ако ще са като Пл.Николов - ммерси, налЭ. Нема нужда. Професионалните изкривявания пречат на спокойния и трезв поглед.
0
 
3
 
63
преди 3 месеца
Егати ши$ания цензор. Откога "ци-ганка" е станало лоша дума, че я зацапва? Йебемвискапаната работа, шашкъни.

0
 
0
 
62
преди 3 месеца
...иначе вярно, че ми умря *** но, вреченото са ши$ани и, не се ли похвалиш сам...
0
 
3
 
61
преди 3 месеца
- ТОВА имам в резултат на 10 години работа. Нито от ОРЕС, нито Останалите нямат и половинага от това. Щотж ВСИЧКО започва и се случва първо мужду нечии уши.
И да се върнем към темата - точно ОРЕС няма да ги мисля
0
 
1
 
60
преди 3 месеца
...И кой каза, че задължително трябва "да огъваш" тръби? Че и да ги спускаш? Ами, ако това се окаже ненужно? Няма да ги транспортираш, поне не с дълго камиони и кораби, я. Няколко самосвала с едни чували, и готово. И, при 300-500 мм, радиус на завиване под 10 м. Естествено, крепежът върви постепенно, а не пъхни-вади-пъхни и т.н.
А Александър и Наполеон си чукат топчета пред блока, налэ. Ако не знаеш, да те светна: работено е и по въпроса какви екипи от кокви хора да се съберат и по каква тематика да комуникират тъй, щото дори план Б, в случай че план А се проточи то, дори план Б да е технологично и стратегически успешен на ниво държава...Но, кого го ***, все разбиратели. Да ви имам ... "вещото самочувствие" на присмехулници.
0
 
3
 
59
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
радиусът на огъване ти е ограничен до няколко десетки метри, млъкни най-сетне. и то при най-малкиге диаметри, около 120-150 милиметра или какнито са там. и как се схуска кпива тръба в прав сондаж, не се чуваш. без да съм сондьор ще ти кажа: прекалено на сериозно си са взел. къде беше по твоя край там церова кория или нещо такова дай да им звъннем да си те приберат при александър македонски наполеон и адмирал нелсън аман от неграмотници махам се оттук да не прихвана нещо че и жеги станаха.
0
 
0
 
58
преди 3 месеца
" и някакъв откачен ми нашепва за израел."
- И какво лошо? Потенциален клиент с много сериозни причини да купува технология. И пари, скрити зад тях. Сега не им дават и извлекаемите 3 млрд барела да докопат - какво остава, ако получат достъп и до останалите? Ние сме близко, може дори - стига да поемат - и да финансират /частично/ подобно начинание. Пък и в традиционните, конвенционални залежи, има основание за приложение: В момента, по ред кладенци, чувам, въпреки нагнетяването на вода, продукцията намалявала. Освен колматацията /задръстването на отворите по тръбите, за khao/ това се случва и поради ...не точно намирането в "резервоар", а в *** и канали в земята. Точките за изход не винаги са оптимални, има течения и т.н. Обикновеното хоризонтално дупчене не е решение за всичко, управляемото си е друго нещо. Да не говорим, че днес не навсякъде може да се помпи, т.к. тръбите - ах, пусти железни тръби - много трудно се огъват, отделно ограниченията по радиус и т.н. Как се вози такова?