Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Колко близо е Северна Корея до удар по САЩ?

Досега нищо не подсказва, че страната вече е тествала оръжие на принципа на ядрения синтез

   1| 2    
1
 
0
 
17
nobel до: nobel
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ВЕДНАГА след войната американците стават първи приятели и на ... Германия. План Маршъл, икономическо възстановяване - нали всички сме чували това. Та въпросът ми е Кой на Кого е враг? И защо.
1
 
1
 
16
nobel до: nobel
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А най-странното от всичко е, че след войната Япония и Съединените щати стават първи приятели и незаменими икономически партньори. И това ВЪПРЕКИ двете атомни бомби.
1
 
1
 
15
nobel до: nobel
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
След като не успява с Хитлер на Рузвелт му остава само един шанс - Япония. Япония никога не е имала намерение да напада Съединените щати и всъщност тя никога не го прави. Единственият начин нещо да изглежда поне що-годе като нападение е бил Пърл Харбър и военната база на тихоокеанския флот на Щатите в това пристанище. За какво им е трябвало на японците да го атакуват и да харчат хиляди ресурси само за да стигнат до там науката мълчи. Още повече, че те го бомбардират и си тръгват - даже не си правят труда да го превземат.
0
 
0
 
14
nobel до: nobel
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Желанието на Рузвелт да се включи във войната е било толкова силно, че той е провокирал всички наред да го нападнат. С германците не му се получава, защото те имат печалният опит от Първата световна, когато потопяват Лузитания. Лузитания е пътнически кораб, който е плавал между Европа и Америка и е возел пътници. Но едновременно с това е бил използван и като военен транспорт за превоз на оръжие, а пътниците са били просто жив щит. Тази подла стратегия нервира германците и те започват да пишат обяви във всички английски и американски вестнеци, че ще потопят този кораб и пътниците да не се качват на него. Но въпреки всички предупреждения глупаци да си рискуват живота са се намирали. В края на краищата германците все пак потопяват този кораб, но това им струва много скъпо - включването И на Щатите във войната.
0
 
1
 
13
nobel до: nobel
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Доказателство за това е, че филмът на Чарли Чаплин "Великият диктатор" е бил ЗАБРАНЕН за гледане в Америка, а по-късно и самият Чаплин е бил изгонен от Щатите за - познай какво - "антиамериканска дейност". Само защото е искал да се отвори втори фронт срещу Хитлер. Решението за това на чия страна ще се бият американците е било взето по много странен начин, защото никой не е вярвал, че Щатите ще ПОМАГАТ, при това с всички сили не на друг, а на КОМУНИСТИТЕ от СССР.

0
 
1
 
12
nobel до: Grosss
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Интересна теория на конспирацията. Възможно е, разбира се. За съжаление с пълна сила е възможно и точно обратното. По времето, когато е започвала Втората световна война не е било ясно на чия страна ще се включат американците, ако им се наложи да се включат. Преобладаващото мнение е било, че би трябвало да се включат на страната на Германия. Щатите по това време са били в Голямата депресия, а Германия е излязла от депресията години преди тях. Хора, като Чарлз Линдберг са посещавали Германия, възхищавали са се най-искрено от грандиозният и икономически просперитет, от германската дисциплина и качество. И са били твърдо убедени, че ако трябва да се воюва логичният избор е да е на страната на Хитлер, който очевидно е бил намерил пътя за излизане от депресията.
0
 
2
 
11
Grosss до: nobel
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ако си мислиш,че корейците сами ще воюват със САЩ без външна помощ
и не се знае тази помощ колко ще е голяма.Нищо чудно някой от враговете
на САЩ да изпробват чрез корейците най-новите си пушкала.
1
 
5
 
10
nobel до: nobel
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Какви ли не опасности ги дебнат горкичките американци на днешно време, брей! Най-технологичната страна на света - нападната от руски хакери. Страната с най-големия военен бюджет - по-голям от тоди на 10-те следващи взети ЗАЕДНО трепери като лист от страх от някаква си Северна Корея. Ужасни времена, изпълнени със заплахи и опасности.
3
 
2
 
9
0pk
преди 4 месеца
Заглавието е объркано. САЩ и СК трябва да си разменят местата.
7
 
3
 
8
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Колко близо е Северна Корея до удар по САЩ?
--------------------------------------------------
Аха. Значи Северна Корея ще удря САЩ. А не обратното. Голяма сила, голямо нещо, голямо чудо били това Севернокорейците брей !!!!!!! Това ще е сблъсък на титани.