IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

210 близки до Путин са заплашени от санкции от САЩ

В "Списъка на Путин" са включени дори и премиерът Дмитрий Медведев и целият кабинет

09:00 | 30.01.18 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Министерството на финансите на САЩ публикува доклад, добил публичност като "Кремълския доклад", съдържащ имената на 96 олигарси и 114 високопоставени руски чиновници.

Срещу тях няма наложени санкции - замразяване на активи или забрана за влизане в САЩ, но това, че присъстват в този доклад, може да навреди на начина на общуването им с банки и други институции на Запад, допълва агенцията.

В т. нар. "Списък на Путин" присъства почти цялото руско правителство, включително и премиерът Дмитрий Медведев, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, както и външният министър на Русия Сергей Лавров, допълва Радио "Свободна Европа". Включени са изпълнителни директори на големите държавни компании, сред които и "Роснефт" и "Сбербанк", посочва още The Washington Post.

Сред засегнатите са Роман Абрамович и Михаил Прохоров, както и Олег Дерипаска.

От финансовото министерство обясняват, че личното състояние на всеки един от включените в новия списък на САЩ руски олигарси надхвърля 1 млрд. долара.

Списъкът е изготвен по искане на Конгреса и се предполага, че включените в него имат връзка с подозренията на САЩ за намеса в изборите през 2016 година. Още преди да бъде публикуван този доклад в Москва заявиха, че това е опит за намеса в техните избори, насрочени за март 2018 година.

От администрацията на Белия дом са заявили пред Конгреса, че не планират налагането на нови санкции срещу Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още