Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Спадът на чуждестранните инвестиции у нас се дължи на проблемите в региона

Според Ивайло Димитров, изпълнителен директор на Мултивак България, бизнес средата у нас е добра, но трябва да бъде свалена административната тежест

0
 
8
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
И корупцията, това че може да ти хареса някое животно бизнеса и да го вземе когато пожелае, без да можеш да се защитиш, бих добавил.
1
 
26
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Интересен коментар за добрата среда за бизнес. Само се чудя кое точно е добро и явно и за кой точно, че нещо в последващите коментари не си личи да е такава. Бизнес средата не е само ниски данъци, всъщност те са добре само за офшорни зони, но не и за нормална икономика. Както и г-н Димитров споменава имаме грижи с администрацията - бавна и най-вече неефективна, която в основата си работи срещу реалния бизнес б България. Кадрите са основен проблем от много години, просто в последните почнаха да го разбират много, а този проблем изисква дългогодишна и целенасочена работа. Добавете малкия вътрешен пазар, добавете "прекрасната" инфраструктура(не става дума само за магистрали), добавете цената на тока( около 20% по-висока от колкото е средната за Европа) и какво остана, май само едни ниски преки данъци, които ти излизат през носа после и ниска цена на работната ръка, която в голямата си част е и нискоквалифицирана. Това не е добра бизнес среда!