Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Защо ще растат лихвите по жилищни заеми в следващите две години?

Ръстът на кредитите е в синхрон с икономическия растеж, обясни Анна Бонева, изпълнителен директор на Токуда Банк

0
 
2
 
8
Sinuhe from Egypt до: studioaa
преди 1 година
В диаманти .Те нямат борсова цена а се продават на търгове. Хи,хи,хи.
2
 
17
 
7
studioaa до: coder
преди 1 година
Хората тук имат някакви допълнителни пари спестени/заделени/спечелени и се опитват да ги умножат използвайки различни стратегии. Това няма нищо общо с това, което се опитваш да опишеш. За един инвеститор имотът с средство за правене пари, точно както са акциите, валутите и т.н и той няма никаква сантиментална или друга стойност и той се продава когато моментът е подходящ. Имотът не е дом, а е нещо като касичка и няма никакъв смисъл да го държиш като собственик ако не печелиш от него, а това е невъзможно чрез наем с изключение на индустриалните площи или големи скъпи имоти, но те са достъпни за всеки... И сега въпросът е в какво да вложиш в парите ако нямаш милиони така, че да имаш положителен приход по-голям от инфлацията...
4
 
20
 
6
nkavrakov1982 до: coder
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ми като не може да чака, отива в банката, слагат му въжето на врата.
После почва да плаща 1,2,3,4,5 години, после икономиката се завърта, човека се разболява, остава без работа. Толкова сигурното му бъдеще когато е теглил ипотеката за мечтания дом вече не е толкова сигурно, банката си взима имота, сваля му всички кожи от гърба и кани следващите мечтатели за мечтаното жилище на диванчето... Това е..
5
 
20
 
5
coder до: nkavrakov1982
преди 1 година
Няма профилна снимка
Говорете си за инвестиции, но човек като иска да си взема 1-ви дом не може да ви чака по 15 години да ви се изциклят циклите, за да вземе на минимум цена. Като вземаш дом го вземаш като си готов и уверен, че можеш да обслужваш кредита с перспектива. Тука в инвестора всичките сте с по 10 имота май :). Само такива хора биха говорили толкова против купуването на имот по принцип. Ако е за инвестиция си прав, но не и ако е за имот за живеене, защото там не само цената е определяща, а и нуждата от имот.
8
 
15
 
4
преди 1 година
Лихвите не могат да тръгнат нагоре по една проста причина - дълговете не могат да се обслужват дори при 1% основна лихва, а какво говорим за повече... Най-вероятно ще видим рецесия комбинирана със стагфлация и това е прогноза на Алън Грийнспан. Друга възможност, малко вероятна е да видим хиперинфлация. И при двата случая ни чака сериозна обезценка на активите и акциите както беше през 70-те и това ще е за сметка на скъп петрол, още по-скъпа енергия, скъпи храни и скъпи ценни метали, за сметка на евтини акции и евтини имоти и евтини ДЦК. Аз лично не бих се изненадал ако цената на 10 годишните ДЦК-та скочи дори до 15% годишно, както беше ситуацията в САЩ от преди 50-на години...

5
 
19
 
3
nkavrakov1982 до: pinoccio
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ще има звучно пукане на балона при жилищата които същите тези банки надуха
1
 
26
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Статията е написана така, че от нея излиза, че лихвите по жилищните кредити към момента са отрицателни и е време да се нормализират, като достигнат нивата на инфлация. А те, лихвите по жилищни кредити, не падат под 4%, когато ги водят отрицателни, а колко ли ще станат, когато достигнат нивата на инфлация, за което споменават в статията? Тази математика го докарва малко на дазибао, но но не зная читателите дали са посветени в това течение.
5
 
23
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
О,ами какво ще стане с инвеститорите в недвижими имоти които купиха за инвестиции ?
Ами с хората дето теглиха ипотеки преди , 2,3 години ?!!
Те очакваха мечтания дом с ниски лихви ,а сега изненадка ,ще им ги вдигат !
Безобразие !