Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Washington Post: Демокрацията в Централна Европа бавно си отива

Щурмът е насочен срещу правовата държава и нейния гарант - независимата съдебна система

   1| 2| 3    
5
 
7
 
11
Императорът до: Lucifer
преди 4 месеца
Защо, Дяволов - какво антидемократическо е направил Доналдът?
8
 
17
 
10
преди 4 месеца
Как така Орбан е "диктатор", щом има подкрепата на 80% от народът си? За подобни драскачи от свитата на Полуживата и Сорос, всеки отговорен държавник, неподчиняващ се на античовешката политика на самозваните господари, е "диктатор".

В Полша не знам какво е положението... но отговорните държавници не робуват на клишета като "демокрация", но правят най-доброто за Отечеството и народът си. Това - за независимата съдебна система, звучи прекрасно на теория - но КАКВО ПРАВИМ в случаите, когато съдебната система нагло и открито бойкотира задълженията си и така разрушава общественият ред, толерирайки престъпността? Защото тук положението е точно такова - мерзавците в червени тоги непрекъснато и масово повдигат смехотворни обвинения на престъпниците, ако въобще повдигнат (защото цели класове престъпления ВЪОБЩЕ не се наказват), а после садиите им дават абсурдно ниски присъди !!! Има фрапиращи случаи - когато лица (основно от хъхряшки произход), извършили брутално умишлено убийство, излизат на свобода от затворът само след 1-2 години и ПАК убиват - нищо, че в НК минималната присъда е 10 години !!! Това - отстрана на садебната система - особено при масовостта на (без)действието - не е ли де факто противодържавна дейност? И длъжен ли е народът да търпи масовият терор на престъпниците, в името на някаква "демокрация"? А ако му писне и вдигне революция и започне да беси мръcните садии и прокурори по дърветата?
6
 
10
 
9
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
авторитаризма е нещо добро, когато измежду демократите доминират джендъри и др. мултикулти маргинали.
4
 
8
 
8
abdul до: Lucifer
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Щото живата мъртва беше по-демократична?
2
 
7
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
тоя корпоративен *** не беше ли спонсориран от Безос, а преди това от от Бъфет.

2
 
13
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"Антидемократичните сили в двете страни набират смелост благодарение на Унгария, която макар да е значително по-малка от Полша и Унгария"
Мале, мале, Унгария е значително по-малка от Полша и Унгария, ужас! :)))
0
 
14
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"и залитането към авторитаризъм отстъпва място на зараждащ се авторитаризъм" да питаме авторката е те това изречение как извъртя и засука ....?
4
 
16
 
4
преди 4 месеца
европейският съюз е най-демократичната институция, от 1990-та насам евробюрократите са игнорирали резултатите от 20-на референдума, защото били популизъм и евро-експертите знаели най-добре за всичко. От провала на лисабонския договор, до масово отхвърляне на еврото или членството на Украйна в европейския съюз, няма никакво значение какво народа, а какво планират бюрократите... Унгария, Румъния и Полша трябва да се учат от този пример...
5
 
7
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Преди да започна да чета стаията на WaPo си помислих - няма начин да няма и нещо за Тръмп и хоп, след кратко оплакване как демокрацията си отивала (каквато си я бяха направили неолибералите и прогресистите) ето и абзаца, заради който е написана и цялата статия, която разбира се е нацелена към американската публика:
"По примера на американския президент Доналд Тръмп неговите поддръжници оприличават съдебното преследване срещу Драгнеа на разследването за ролята на Русия при победата на Тръмп."
Мноого тънък похват за внушение, че Тръмп е същия като онези авторитарни управници от Източна Европа.
5
 
22
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
А то пък от Вашингтон една демокрация се е задала...Тръмп надмина всички балкански мутри! Някой да ми каже каква е разликата между "демократа" Тръмп и султана Ердоган?... разликата е само в мащабите на рекета....иначе и двамата се гордеят колко са демократични....направиха демокрацията *** дума...