Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Вече има задържане на цените на имотите, твърди експерт

Ръстът при продажбите на жилища е около 5 -7%, като при някои от сегментите може да е по-висок, каза Калоян Богданов, маркетинг мениджър на AG Capital

1
 
20
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
обаче кефи как според статиите от горещ пазар до задържане на цените минаха само 2 седмици :) .. после нямало платени статии :)
2
 
15
 
2
преди 7 месеца
Важното в момента е всички купувачи да започнат да се отдръпват от пазара и да се пазарят и да натискат цените ,.До 5/6 месеца няма къде да мърдат и като няма сделки ще започнат да свалят цените още повече.
От догодина започват да вдигат и лихвите по ипотечните кредити.
Високи цени на жилищата и оскъпяващи се кредити.
Не се лъжете да купувате на зелено защото много сгради няма да бъдат завършени както беше и 2008 ма година .
5
 
21
 
1
преди 7 месеца
Безкраен ръст на цените на която и да е стока и на какъвто и да е пазар няма .
Реално в момента на пазара на жилища се образува имотен балон подхранен от лихвената политика на банките и спекулациите на имотните агенции и истроителните фирми.
Балона и цените се надуват от средата на 2014 та година,5 години !!
Имотните агенции започнаха спекулативно да публикуват платени статии във медийното пространство от 2015 та година със които манипулираха нагласите и на купувачите и на продавачите за цените на жилищата .
След фалита на КТБ ,от 2016 та година банките след като видяха че ръста на цените на жилищата продълважа се намесиха с ниски и хлъзгави лихви за ипотечни кредити без дори да кредитират със само участие а направо на 100 %/БНБ вече 4 пъти предупреждава банките за рисковото им кредитиране от началото на 2018 та