IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"КонтурГлобал Марица Изток 3" обяви готовност за новия есенно-зимен сезон

През последните 15 години компанията е инвестирала над 1,4 млрд. лв за модернизация и рехабилитация на съоръженията

17:19 | 17.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;contourglobal.com</em></p>

Снимка: contourglobal.com

Топлоелектрическата централа "КонтурГлобал Марица Изток" 3 обяви, че е предприела необходимите мерки и е извършила в пълен обем техническата и организационната подготовка, като целта е да се гарантира стабилното производство на електроенергия за всички потребители.

През последните 15 години компанията е инвестирала над 1,4 млрд. лв за модернизация и рехабилитация на съоръженията. 

За последните 12 години КонтурГлобал Марица Изток 3 е внесла в държавния и местния бюджет под формата на данъци, мита и такси общо 687 млн. лв. В компанията работят около 500 човека висококвалифициран персонал.

Общият размер за направените инвестиции за подобряването на социалната среда и инфраструктурата на област Стара Загора възлиза на 3 млн. лв.

Централата е притежание на американската енергийна компания КонтурГлобал (73%) и Национална Електрическа Компания ЕАД (НЕК) (27%).

Тя е втората по големина електроцентрала, работеща с лигнитни въглища в България, с четири енергоблока с обща инсталирана мощност от 908MW. На годишна база централата произвежда около 10% от електроенергията в страната.

През юли тази година "КонтурГлобал" подписа сделка за 78,6 млн. евро с базираната в Германия Statkaft Markets за закупуване на квоти за емисии на парникови газове.

Квотите за емисии на парникови газове са част от Европейска схема за търговия с емисии.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още