Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Кои са зоните с най-голям потенциал за развитие в София?

Бъдещето на районите трябва да бъде съобразено с цикъла на имотния пазар, смятат експерти

0
 
2
 
5
khao до: pinoccio
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
явно не си ходил скоро покрай Женския пазар :):) значи ли това че вече сме западняци
1
 
14
 
4
pinoccio до: neverland
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
В западняшкия модел боклуцците живеят в центъра - нормалните хора избягаха оттам. У нас е обратно. Тепърва искат да развиват предградия, модерни - само да не се окажат като някогашното софийско Модерно предградие.
3
 
10
 
3
neverland до: pinoccio
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Демек не си привърженик на западняшкия модел- работническата класа да живее в предградията и да ходи до града за да бачка!? Всяка периферия се характеризира със специфични особености, характерни за периферията ;)
6
 
18
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Какви северни райони, бе, консултанти? Северен район е "Надежда", но откакто е тръгнал този квартал, той не може да се измъкне от имиджа си на западнал район. Така е още от времето на баба ми, която преди войната е ходила с налъми пеша до италианската фабрика "Фортуна", намираща се в промишлената тогава зона около гара Север. После другарите бутнаха построените някак къщи и вдигнаха бетонните термитници и закриха гледката към линията "Перник-Волуяк" - шедьовър на безплатния труд. Сега щели да развиват там нещо, консултанти и архитекти се събрали и умуват. Ами, нищо няма да излезе, защото в този район се срещат световете, можеш да видиш какво ли не, еклектиката се е развила като в експресия на Модиляни - всички фигури там са криви, разнооки, с уста на вратовете. Ами, до "Надежда" е "Връбница", пък после "Обеля" - майко мила, то плаче за изораване и засяване с царевица, за да почине земята от строителни безумия. Виж, ако имат предвид да заселват Костинброд, това е друго нещо, пространство има, Джиев може да освободи птицефермите за общински жилища, около които да направят фонтанчета за отглеждане на шаранчета.
6
 
26
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
На майтап. Дали да не направите още един такъв проект като Терминал 2. Пък и още една писта, направо за северозапад. Потенциал. Да се изсмуче и последното младо население от провинцията и да видим София ще може ли да издържа сама после тази провинция с всичките и разходи. София е достатъчно голяма като население и икономика за размерите на страната. Нищо лично. Предупреждавам. Да не ми се отцепвате после сами от България, когато тя загуби сегашния си православн, християнски и български характер с тези ваши политики на развитие - да докараме младите тук, да ги обуем с по един 20-25-30 годишен заем за поне 100 бона евро, за да са ни в кърпа вързани поне до 50 години възраст, демек докле им омекнат карачките, после де шЪ идат на майната си. До пенсия роби.