Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Меркел си отива, Германия остава

Консерваторите ще трябва да мислят бързо, ако искат да се противопоставят успешно на заплахата на крайната десница

1
 
1
 
6
lozkhris до: Sandy
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Aбсолютно всичко си представил наопаки..Не, САЩ не искат да разпускат ЕС, нито да унищожават еврото - точно обратното!!. На САЩ им трябва функциониращ, но послушен ЕС, със стабилна икономика и силно евро. Няма да се впускам в подробности сега, това е обяснявано отдавна и по много, вкл от асове като Грийнспан. Не, Русия няма никаква полза от слаб и разпокъсан ЕС, тъй като трябва да си продава газта и нефта на богата и просперираща страна, а не на някаква политическа и икономическа неразбория.
Еврото не е заплаха за долара. Просто защото доларът е резервна валута заради факта, че е петродолар, или иначе казано котировка на суровините. Заплахата ще дойде тогава, когато големи играчи започнат да се разплащат помежду си в други валути - дали ще е в евра, юани или франкове е без значение. Една от причините Саддам и Кадафи да си отидат тъй бързо и безславно беше точно това, че искаха да се откажат от търговия с петрола си в долари - а това бяха големи играчи, много големи !!
Е, в момента никой не оспорва статута на долара..засега.
За курса на еврото също не си прав - никой не го дърпа надолу, той си е просто изкуствено на високи нива и само ще расте догодина...бас ловя. Аз дори прогнозирах, че ще тръгне сериозно нагоре още тая година и наистина в началото беше така, но после явно се постигна договорка да не се дърпа прекалено нагоре, защото това би спихнало европейската икономика доста силно, а тя си е в неособено добро състояние и сега..
3
 
4
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
За да оцелее долара като първа световна валута, ще трябва еврото да го няма, тоест ЕС да го няма. САЩ правят всичко възможно да разбият ЕС, но не успяват, защото икономиката в ЕС не е по слаба от тая в САЩ. Русия също има интерес ЕС да бъде разпуснат, но и те не успяват. Забележете: САЩ, заедно с Русия не могат да унищожат ЕС! Правете си сметката! Вярно, в ЕС има държави, които са зле, но това е общо взето "добре", защото дърпа курса на еврото надолу, а това е еликсир за икономиката.
0
 
0
 
4
Иван Митев до: majnata
преди 4 месеца
Представям истината според моите сили и възможности.
Подобно на други политици тя е подведена от тези, които реално представят, че въведения в Европейския съюз Модел на Джон Лоу за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от еврото ще е вечна даденост.
Ситуацията е ясна - вариантите са два. Ако някой не е съгласен с представената от мен истина, той реално е съгласен с въведената преди три века от Джон Лоу неправилна практика.
Вие виждате как някой изразява несъгласие с представената от мен истина, ала не казва защо е съгласен с Джон Лоу?
0
 
8
 
3
majnata до: Иван Митев
преди 4 месеца
А ти написа ли и едно писмо да и обясниш къде греши ... щот тука от години повтаряш , че водата е мокра и дотам !
4
 
0
 
2
преди 4 месеца
Канцлерът на Германия Ангела Меркел е с политически провал от собствено поведение да запази Моделът на Джон Лоу за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от прилагане на еврото.
При наличната държавна грешка всеки политик е със съдба на жертва и подсигуряван провал.

1
 
14
 
1
преди 4 месеца
Ако бабиерата си отиде несанкционирана , за безобразията които докара на на Германия, бъдещето на циментените кратуни се очертава още по кофти !