IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гейтс: Ваксините си остават топ приоритет за мен

Икономическата полза е фактът, че децата оцеляват и участват в икономиката, възвръщаемостта е огромна, твърди основателят на Microsoft

12:49 | 24.01.19 г. 32
<p>
	Бил Гейтс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бил Гейтс. Снимка: Ройтерс

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс продължава да счита за една от най-важните задачи пред себе си филантропските му усилия, въпреки че инвестициите не дават директна възвръщаемост.

„В много от тези случаи става дума за грантове. Няма пряка възвръщаемост. Но икономическата полза е от това, че децата оцеляват, участват в икономиката и помагат, възвръщаемостта като цяло е огромна... Просто вадиш страни, които не са стабилни, където много деца, до 15% от децата умират, преди да навършат 5 години. Ти помагаш на тези страни да се стабилизират. С времето страни като Индия, Индонезия и Виетнам от бенефициенти на помощ се превръщат в участници в световната икономика. И получават стабилност“, заяви Гейтс пред Bloomberg.

Пред Франсин Лакуа от Bloomberg Гейтс обсъжда финансирането на глобалните здравни инициативи, бъдещето на работния процес на фона на загубата на работни места за сметка на технологиите, както и неприкосновеността на личния живот и защитата на данните.

В областта на здравеопазването според Гейтс най-важното са новите ваксини. „Нямаме ваксина против ХИВ, нито срещу туберкулоза или малария. Така че тези организация доставят това, с което разполагаме.... Опитваме се да намерим нови инструменти и понеже тези усилия за доставки минават много добре, така се изгражда първичната здравна система. Това означава, че много бързо, щом имаме нещо – например нови мрежи за леглата, те ще стигнат веднага дори до най-трудните райони“, каза Гейтс.

Цялото интервю гледайте във видео материала. 

Всичко от Давос следете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

21
rate up comment 16 rate down comment 10
Императорът
преди 5 години
Идеалистически благороден човек, но без здрав разум в своята тимберичка - в глобален план, иначе сигурно е умен.На пръв поглед хубаво е да спасяваме от болести и смърт децата на Нeгрия - ама какво става после с тях? - Глад, защото родителите им ги правят по 10, а сами няма какво да ядат, щото цял ден лежат под баобабът... после - заради горното - нападат като скакалци Европа, защото си търсят кой да ги храни. И какво - когато населението на Нeгрия стане 3 милиарда например? Кой ще се грижи за тая популация? Ако бяха китайци - 3 милиарда на тоя огромен континент, Африка щеше да е двигателя на световната икономика, с коренното население обаче камък на шията на цивилизованият свят е тя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 10 rate down comment 11
khao
преди 5 години
Ужас... ти си бил тотално неграмотен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 14 rate down comment 9
melon
преди 5 години
Работи за Златния милиард. Не се кефя на тази инициатива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 18 rate down comment 7
mirodes
преди 5 години
Само не разбрах какво му е хубавото ако населението на Африка и части от Азия се размножава безконтролно.Не можеше ли да ги даде тези средства за насърчаване на раждаемостта сред образованите бели хора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 16 rate down comment 14
julian12
преди 5 години
Наскоро четох статия как си правят експерименти с деца в Индия с ваксините. Факт е, че на тоя не му е чиста работата и спонсорира доста изследвания, които хич не са хуманни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 16 rate down comment 16
majnata
преди 5 години
спасил мъдури ... инвестира в химия дето не лекува , ами поддържа съществуването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 22 rate down comment 33
Sokratus
преди 5 години
Бил Гейтс е спасил милиони детски живота! Да има заболявания от ваксините, но те са доста под един промил. Е заслужава ли си да спасим 999 живота с риск да заболее един и да търсим начин да го излекуваме и него! Е определено си заслужава, ама когато бръмбарите ти говорят и рублите шумят, почваш да пишеш и говориш небивалици!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 21 rate down comment 11
pinoccio
преди 5 години
И към какво си дал линк, бе, перушане - към някакви нормативни правила за публикуване на разпродажбите по моловете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 18 rate down comment 19
red6
преди 5 години
Ба, колко тъпотия се е изляла в коментарите - чак не е истина...П.с. като не ви харесват модерната медицина, ваксините, ГМО, етц... върнете се да живеете в 14 век. Тогава ги нямаше тия неща, нито дизеловите ДВГ, нито азбеста и хората си живееха щастливо по 30 години средно и осреднена работна седмица от 80 часа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 19
khao
преди 5 години
не е лошо да спреш с писането на глупостиНекой си считал нещо, щото като одъртее и най великия учен изкуфява ... а да го докаже, а ?ето кво се е случило с лъже-изследването му, *** ти нали не четеш а само плямпаш :https://***.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X16000165
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още