Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германия притиска страните от ЕС в опит да намери подкрепа за „Северен поток“ 2

Гласът на Франция на утрешния вот в Брюксел може да се окаже решаващ, въпреки че страната изглежда вече не се притеснява да застане срещу Берлин

   1| 2    
11
 
23
 
10
Императорът до: Sokratus
преди 3 месеца
Добре че ми го казваш, сигурно ти разбираш от икономика? На тебе даже житейската памет ти изневерява, забрави много бързо как хохълите врътнаха крана посред зима и Европа се озъби !!!! Европа е задължена пред самата себе си да заобиколи тази пропаднала държава, именно това е диверсификация - Руснаците си гледат интереса и ще дават газ и то евтин, за да се бори с конкуренцията, колкото и да не е голяма тя. Засега като конкурент се очертава само азерския газ... за мен като инвеститор той не е притеснение, защото него пък го държи ВР.
12
 
22
 
9
studioaa до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Ти си един неосъзнат комуняга, който преди 10-ти е възхвалявал тато, ленин, сталин и маркс, а днес пак възхваляваш комунягите като юнкер, барозо и могерини. Ти по нищо не се отличаваш от тях и затова ги защитаваш...
8
 
13
 
8
преди 3 месеца
Меркел при посещението си в Киев: "Аз ви донесох мир"!!!
(Думи изречени от Чембърлейн след подписването на договор с Хитлер за Чехословакия)
Меркел е доказателство, че един политик трябва да управлява само два мандата!!!
;)
9
 
20
 
7
Императорът до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Отчета за деветмесечието казва нещо съвсем друго, но ти си политически клакьор, финансови отчети не четеш... а не би ги и разбрал, де...
15
 
16
 
6
преди 3 месеца
Дано ес скоро се разпадне. Не ми се чакат пак 45 години в този свинарник, който по нищо не се отличава от съветския. Ние искаме да имаме самостоятелна външна политика, независима валута и самостоятелна армия. Долу всички общи европейски политики...

18
 
7
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Можно сказать, что ничего страшного в этом нет - по итогам прошлого года был зафиксирован отрицательный денежный поток в 124 млрд. Однако ситуацию усугубляет тот факт, что из-за поражения в суде по иску «Нафтогаза», российская компания оказалась отрезана от международного рынка капитала. Рассчитывать на китайцев не приходится, они уже оплатили вперед будущие поставки за газ и больше кредитовать Газпром не намерены. В такой ситуации «сводить дебет с кредитом» и держать Газпром на плаву продолжат за счет пенсионных и бюджетных средств. Видимо, народ должен платить за национальное достояние.

ru--yekonomika
20
 
8
 
4
Sokratus до: Императорът
преди 3 месеца
И историята и икономиката не са ти силната част!
Каква е икономическата полза от този гъзопровод за Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Австрия! Нима дължината на гъзопровода да се скъсява или да паднат таксите, ако СП2 се изплаща с отчисления! Капацитета на СП2 не стига за спиране на транспорта през Украйна.
Исторически втората световна война започва след падането на Полша, след подялбата на Полша. Да не почне третата след падането на Украйна пак заради почти същите страни!
Германия винаги може да принуди Украйна да свали таксите, но ще и е в пъти по евтино да ги плаща, от сумите които ще харчи ако стане война!
;)
16
 
10
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Успехи Газпрома в Европе, о которых так громко любят рассказывать госСМИ, были полностью нивелированы операционной неэффективностью, большими стройками и поражением в Стокгольмском арбитраже.

14
 
33
 
2
Императорът до: Императорът
преди 3 месеца
И да я забравят тая украйна, тя не може да е фактор за вземане на решения. Газпром не е осиновил украйна, та да е длъжен да я издържа. Ако утре германците останат на тъмно и студено - да видим как управниците им ще ги убедят, че това е от солидарство към украйна.
16
 
27
 
1
преди 3 месеца
ЕС трябва да си гледа икономическите интереси. Германците са наясно, че без Северен поток 2 ги очаква енергийна катастрофа - и не само тях. Полските алкохoлици ако не искат да купуват газ от Газпром директно, ще го купуват през американски доставчици, тяхна си работа, също и балтийските микродържавици. Алтернативи просто не съществуват, или поне не отвъдокеански... освен ако американците не започнат ТЕ да купуват от Газпром, за да продават своя газ на ЕС. Наглост е да твърдиш, че можеш да задоволиш един голям потребител със суровина, която сам ти внасяш.