Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

САЩ: Готвим санкции срещу „Северен поток 2“

Противопоставянето на доизграждането на газопровода все още е актуално в САЩ, посочи американският енергиен министър Рик Пери

11
 
3
 
9
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Господин плазмодий, и вие представителите на руския слугинаж сте такива, не само рушняците. Не правиш разлика между БНБ и нейната печатница. Мислех че имаш малко познания за да ми опонираш, като изтъкнеш че ФЕД е частна структура, но затова много по-ефективна от БНБ и другите централни банки. От това следва че ушан.ките са ни мислели доброто, а не да крадат. PS Очаквам следващия линк който ни пуснеш да е от яхтата или от хеликоптера. Хихихихи. Ало майстора на трикраки столчета на к'ъв се имаш?
6
 
10
 
8
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 1 месец
За сметка на това преди неколко години печатницата на БНБ стана частна, но чия - тъне в дълбок мрак. Следите обаче не водят на изток...
5
 
12
 
7
Mavi Goz до: vstoykov
преди 1 месец
Не се занимавай с тоя гном. Той е дежурен кляфкач по руските енергийни дела и изобщо по Русия. Тука има цела група от такива безделници-експерти.
Войната срещу Русия се води на всички фронтове вече 5 години. Проблем обаче сериозен се появи - все повече гласове в Европа започват да пеят друга песен. Ето един пример - случайно ми попадна сред новините, които преглеждам в офиса. Доста е интересна:

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2660446
12
 
12
 
6
Стоян Петров до: vstoykov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Измама е естествено. Но австрийците се хванаха, защото знаят че така правят руснаците. Българския политик Константин Стоилов след освобождението бил на визита в Петербург. Не знам дали като министър председател или като секретар на княза, но това е без значение. Връща се в България и му споделя, че руснаците са му предлагали Българска Народна Банка да стане частна и той да вземе своя дял. На това предложение той отговаря с нескрито възмущение. Когато се прибира споделя с княза който му отвръща " Остави ги, те са си такива". Та оставете ги руснаците, те са си такива.
9
 
19
 
5
vstoykov до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Онова в Австрия беше измама - измамиха австриеца, че рускинята ще му дава подкуп. Не беше истинска руска корупция, а имитация на такава.

Което не значи, че руските граждани не плащат подкупи. Просто това не е доказателство за даването на подкупи.

Във всяка държава има корупция.

Не съм съгласен да си затваряме очите за това, че САЩ са империя на злото само защото Русия също са империя на злото.

"Виж, Русия е зло!" е нагла манипулация с цел да се отвлече вниманието от това, че САЩ също е империя на злото.

19
 
10
 
4
Стоян Петров до: vstoykov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По големи простотийки не съм чел. Всъщност чел съм - че САЩ влизат в Ирак за да им вземат нефта. На фона на 21 трилионната си икономика да се сбият с целия свят за стока която ще им носи чиста печалба 2-3 милиарда долара е върха на глупостта. Руската икономика и политика корумпират. Последния случай от Австрия ти го показва нагледно.
6
 
24
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Обяснете ми как така Европа ще влезе в зависимост от Русия, ако не се забранява със закон доставката на втечнен газ от други държави, включително и САЩ?

Май страхът е в това, че Европа няма да бъде зависима от САЩански компании и ще може да избира от кого да купува газ? А както е известно, когато клиентите имат избор, цените падат.

И САЩанците не им харесва това, че ще трябва да намалят цените (защото има конкуренция)?

Свободният пазар нали беше евроатлантическа ценност? Или е ценна ценност само когато е в интерес на САЩ?
6
 
12
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А нас защо не ни уважавате? За Северен може, а за Турски не може. Така ли?
9
 
17
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Европа, особено Германия, ще влезе в зависимост от Русия. Вместо това той рекламира вноса на американски втечнен природен газ (LNG)"

Значи е добре Европа (особено Германия) да влезе в зависимост от САЩ по отношение на доставките от газ, а е лошо да е зависима от Русия?

А не може ли всеки купувач на газ да решава от кого да го купи - от САЩ или Русия?

Защо фирмите от САЩ, които продават газ се страхуват да се конкурират с Русия?

Може би не могат да продават на по-ниска цена? Искат с непазарни методи да накарат клиентите в Европа да купуват по-скъп газ от САЩ?

Държавната намеса на пазара нали беше лоша? Или ако е в полза на САЩански компании държавната намеса не е лоша?