IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадуро: Ще разработваме 4G с помощта на Huawei

Китайски и руски компании трябва да разработят комуникационна система в страната, пояснява президентът

21:55 | 24.05.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Венецуелските власти възнамеряват да изградят 4G комуникационна система в страната с помощта на руски и китайски телекомуникационни компании, включително Huawei, заяви президентът на републиката Николас Мадуро. Речта му се излъчи на живо чрез Twitter, предава DPA.

„Реших да заповядам осъществяването на незабавни инвестиции и да използвам технологии от китайските компании Huawei и ZTE и на руски компании, за да се създаде 4G телекомуникационна система за разширяване на възможностите на националната комуникационна система", каза Мадуро. Според него Венецуела е поела курс към развитие на сателитните технологии.

„Целта е да се подобрят интернет и мобилните телефонни връзки“, каза днес Мадуро в ефира на Telesur.

„ Huawei ще остане във Венецуела", подчерта Мадуро. Той определи китайската група като "най-напредналата технологична и комуникационна компания в целия свят" и разкритикува американските действия срещу нея, наричайки ги „огромен агресивен ход".

Американският президент Доналд Тръмп издаде 15 май указ на за защита на информационната и комуникационна инфраструктура на САЩ срещу заплахи от чужбина. В този контекст Министерството на търговията на САЩ включи в черния списък китайската телекомуникационна компания Huawei на 17 май заради заплахата за националната сигурност. Американският президент Доналд Тръмп оправдава стъпките си с опасения за сигурността на технологиите от Китай. Мнозина експерти възприемат санкциите в контекста на продължаващия търговски конфликт между Вашингтон и Пекин.

Китай е ключов съюзник на Мадуро, който пък изпада във все по-голяма изолация, тъй като САЩ и десетки други страни са признали лидера на опозицията Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, отбелязва DPA.

Всичко по темата Huawei четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 3
Пенчо Славейков
преди 4 години
Хайде, успех, догодина 3G , послее..... 4G..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 22
ivailojelyazkov
преди 4 години
Мадуро много си ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 17
Стоян Петров
преди 4 години
И без това няма да плащаш, защо не си поръчаш направо 5G?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още