Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Automobilwoche: Volkswagen избра Турция за завода си

Надзорният съвет на Volkswagen е решил в четвъртък да построи завода в Измир

   1| 2| 3| 4    
3
 
9
 
36
deant до: georgi_shum
преди 6 дни
и какво сега?само с надежди говежди не става.
12
 
7
 
35
georgi_shum до: Mavi Goz
преди 6 дни
Убеден съм, че цената на енергията НЕ е сред водещите критерии за избор на VW. За момента коментираме само слухове и спекулации. Още нищо не е ясно и нищо не е решено. И ние и Турция си имаме и плюсове и минуси като обект за такава инвестиция. И ако подходим по позитивно, знаеш ли пък, може и да спечелим. ;)
3
 
6
 
34
Valentin13 до: Mavi Goz
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
но чичо Дони подобни "инвеститори" ги намачква яко, че им се стъжня да изнасят пари изван Щатите.
и затова влака му върви добре, дори доста добре
2
 
13
 
33
Mohave __ до: Стоян Петров
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Ако автомобилите са предназначени за 10 пъти по- големия турски пазар и съседните страни - още толкова , а не за Европа , нямат друг избор . България дори не трябва да се обсъжда . Дистрибуторските канали са създадени , само че България е кръгла 0 на този пазар , а пазара е всичко . Не знам дали познаваш начина им на мислене , но ако отказваш да работиш с тях - това се приема във всяко отношение .
3
 
12
 
32
Mavi Goz до: georgi_shum
преди 1 седмица
Когато си избираш партньор за дълго време, все пак внимаваш с кого ще си имаш работа, нали? И държавите, както хората, си имат характер и качества, като напр. надеждност. Айде с тебе да разгледаме една хипотеза в два варианта - 1. Заводът е в България и 2. Заводът е в Турция. Представи си, че по някаква причина, силно се влошат отношенията м/у Германия и САЩ и Тръмп или американският конгрес наложат зверски санкции на германските компании и поискат, където има заводи на германски компании, да им бъде замразена дейността. Въпросът е: каква ще е съдбата на завода на VW в България и каква в Ердостан?

7
 
11
 
31
Mavi Goz до: georgi_shum
преди 1 седмица
Разбира се, че не е само скъпият ток - споменал съм го с други фактори. Но ако вземем само тока, то той в ЕС и в частност в България само ще расте като стойност, а в Турция може и да поевтинее, когато предлагането от АЕЦ се утрои. Отделно, че Турция става основен играч и разпределител в газовите трасета. Има всички предпоставки да изгради мощна и ефективна, при това природощадяща енергетика. А този завод не се прави за тази и следващата година, а за десетилетия напред и хората са правили сметки, прогнози и са мислили в перспектива. А перспективата пред ЕС много прибрано и точно е нахвърлял колегата @Mohave_ в #28 по-долу... А пък перспективата в България... :(
8
 
7
 
30
georgi_shum до: Mavi Goz
преди 1 седмица
Не искам да се заяждам, но наистина обяснението ти за скъпия ток в ЕС е наивно. Това, че Турция градяла АЕЦи и щяла да има евтин ток и затова привлякла инвестицията - също. Турския НЕК ще купува тока от Аккую за 123.5 долара на мегават час. И то твърда цена за 15г. Сам си го сметни колко по скъпо е от безумието 200 лв за мегават час, което аз и ти плащахме ден два...
5
 
11
 
29
Стоян Петров до: Mohave __
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Всичко има значение, даже и транспортните връзки. Все пак не сме ранното средновековие, където те са решаващи и примерно Константинопол ще стане това което е бил, само заради местоположението си. През 21 век транспортни връзки се създават. Макар че съм патриот, не мога да не призная че всеки от пишещите тук би открил подобен завод ако зависеше от него в Турция, а не в България защото материалният интерес е водещ и това е нормално.
2
 
19
 
28
Mohave __ до: Valentin13
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Ами да си направим извода , какво значи ФВ да гласува против ЕС , и никоя европейска институция да не е способна да задържи инвестицията в рамките на съюза . Това е само един пример , как на ЕС му трябват озеленители , сервитъори в празни къщи за гости , фитнес зали в старчески домове и олимпийски стадиони в отдалечени села , катерушки и ............ ЕС е един приказен свят в който няма място за сериозен бизнес . Много хора си мислят обратното и в това е проблема .
5
 
7
 
27
andi до: Valentin13
преди 1 седмица
Как за какво ни е.Да ни научат на толерантност и какво имаме право да правим,строим,учим и какво не.Примерно можем да произвеждаме бидета за тоалетните на VW