IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Манучин: Искаме значителен напредък в преговорите с Китай

Министърът на финансите на САЩ подчерта, че Доналд Тръмп е готов да запази или дори да вдигне митата върху китайските стоки на фона на продължаващите преговори

18:30 | 12.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Стивън Манучин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Стивън Манучин. Снимка: Ройтерс

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп иска "значителен напредък" в търговските преговори с Китай, които ще се състоят в началото на октомври във Вашингтон. Това каза днес пред телевизия CNBC американският министър на финансите Стивън Манучин, информира БТА. 

Манучин подчерта, че Тръмп е готов да запази или дори да вдигне митата върху китайските стоки на фона на продължаващите преговори, допълва Ройтерс.

„Той може да сключи споразумение във всеки един момент, но иска едно добро споразумение“, коментира Манучин. Финансовият министър припомни, че Пекин се ангажирал от самото начало да ребалансира търговските преговори между двете страни.

Стивън Манучин добави, че чувствителната тема за Хонконг няма да бъде засегната в преговорите.

Американският финансов министър заяви също пред CNBC, че правителството няма да емитира 50-годишни облигации през тази година, но перспективата това да се случи през 2020 година ще бъде сериозно разгледана.

Investor припомня, че в сряда Китай обяви, че отменя митата върху 16 категории продукти, наложени още през 2018 г. с идеята да потуши напрежението в търговската война със САЩ. В списъка се посочват фармацевтични продукти и смазочно масло, като стоки, допуснати до свободен внос, информират от китайското Министерство на финансите на своята интернет страница. Изключенията ще започнат да влизат в сила от 17 септември тази година до 16 септември 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 4 години
Друго си е да има блъсканица и да стъпчеш някого, за да стигнеш до рафта с джаджите на Черният петък!Иначе тръпка йок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още