Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Транзитните неволи на Киев и Москва

Докато Русия се опитва да засили своето енергийно влияние в Централна и Източна Европа, страните от региона трескаво търсят алтернативи на руския природен газ

0
 
8
 
7
panther до: Стоян Петров
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Слава и чест за малката храбра Дания и нашето безкрайно уважение за Маргрете Втора!!! Три пъти "Ура" дру... пардон, господа!!! (Днес излезе датското разрешение за Северен Поток 2).
11
 
6
 
6
Стоян Петров до: Императорът
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Слава и чест за малката храбра Дания и нашето безкрайно уважение за Маргрете Втора.
12
 
9
 
5
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
И понеже очаквам, че някой "експерт" ще се присмее ехидно "ама виж потока(СС) е построен", ще отговоря че не е така. Предстои да потънат още много милиарди и той ще се изплаща в близките 50 години. По принцип експлоатационния период на тези съоръжения е около 40 години но руснаците да му мислят:"На проектную мощность, без которой достичь предусмотренного контрактом с китайцами объема годового экспорта невозможно, Ковыкту предполагается вывести в 2025 г. Кроме того, для выполнения условий контракта «Газпрому» потребуется построить еще около 2293 км трубы, в том числе участок Ковыкта – Чаянда, и систему лупингов."

Големи, ама наистина големи руски празни приказки!
16
 
10
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не се ли чудиш защо никой не обелва и дума за Норвегия, която доставя газ колкото Газпром е Европа? Че русия обича да си играе на "завладени държави" и газта е някакъв измислен инструмент? Двадесет и първи век и нисичко клептоманче ще владее??? Намери си майстора в лицето на Китай и Турция. Газопроводите готови, цена на доставките няма. И ще пололя така наречени "император" да ми съобщи цената за построяването на Силата на Сибир(55 млрд $) и защо Турция за последните 5 месеца е внесла само 6.8 млрд куб метра руска газ? Играчите винаги се наиграват даже клептоманчето от кремъл е наясно и отричат неистово: " В начале октября президент Владимир Путин назвал чушью разговоры о том, что Россия якобы находилась в слабой позиции в переговорах с Китаем по газопроводу «Сила Сибири»."
1
 
15
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Дано при нас се натуткат и довършат интерконектора с Гърция дето само се приказва за него от 10 години сигурно. А украинците да се оправят. Да си купуват демократична газ и да им е сладко.
14
 
20
 
2
Императорът до: markov
преди 10 месеца
Товарят - защото знаят: ако Газпром заобиколи украйна, ще има възможност да занижи цената дотолкова, че да накара всички конкуренти да запищят на умряло. Укрите сами си причиниха това, с бандитската си политика срещу руснаците и враждебността срещу Русия.
Ако СП 2 не тръгне до 2020 и няма споразумение - ще стане ного тежко - но за това трябва да отговаря мръсната държавица дания. Дадоха разрешение за газопроводът нрвегия-полша, но НЕ и за СП 2, което е нагла политическа злоупотреба с географско местоположение и нарушение на морското право, на сервитутното право и сигурно и на други правни принципи.
Газпром и партньорите им трябва да ги съдят тия. На държава, в която на всяка крачка се вее изкълченяшкото знаме, но не и националното - не може да се разчита за нищо - това е нация от изрoди !!!
8
 
30
 
1
преди 10 месеца
Винаги съм се чудил защо в едно чисто пазарно поведение на Газпром , които се стреми да сведе транзита на газ до крайния потребител през възможно по-малко страни, все се приписват политически мотиви. Чисто пазарно този транзит през 5-6 и повече страни товари себестойността и този разход трябва да се поеме или от крайния потребител или от Газпром.