Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Частният сектор трябва да свърши своята работа относно климатичните промени

За целта тазгодишната среща на ООН за изменението на климата трябва да изработи правилник, от който да се ръководи бизнесът

   1| 2    
0
 
1
 
17
Mechkata до: khao
преди 10 месеца
Какви 10 години?! Гледам на комшията е-Мерцедеса все е закачен на кабела. А другата съседка с е-БМВ последен модел.
0
 
2
 
16
Mechkata до: Бидонойл
преди 10 месеца
Не знам по кое ти става ясно,че харчим по малко ток като дори данните на ЕСО казват друго - специфичното годишно
електропотребление за едно жилище бавно нараства, като за 15 години това
нарастване е с 4,2 %. В по-голяма степен (с 20,4 % за 15 години) нараства
специфичното годишно електропотребление за един жител.
0
 
2
 
15
zelka007 до: Hahoto
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
хммм ... "Разкази за Зелената чума!" ... зачетох се ... значи за първия линк от breitbart . в нашата църкава така правим с еретиците :))) , първо сплашваме после краката в леген с цимент и айде в залива :))) ... не мисля че това е нещо сериозно , звучи много абсурдно . преполагам знаеш къде е алабама . васко кръпката има култова песен за там :))) . сега малко по-сериозно . доста други хора приказват и пишат много по-смислено с/у алармиситите затоплисти пък си живеят много добре . видях сайта на професора , в кои изследвания по подготовката на климатичния панел е участвал . била му "мътна" науката ... :))) . ами нормално е да има няколко , според импа около 500 , които да имат различно мнение от 11000 работили по проблема :))) . хората сме такива , подлагаме фактите на различно тълкуване , въртим и сучем даден проблем от различни гледни точки ... не вярваме първосигнално :))) ... ама да го стрелят затова , малко пресилено ... има изявление от полицията по случая , вдига излишна пушилка ми се чини . и изказванията и статиите са му подготвени като за пушилка :))) ... нали не мислиш че 11000 човека са ги подкупили а един в случая него не са успяли :))) ... тая зелена мафия :))) .

алабама има "марш на науката" на университета им , пусни си следното клипче , гледай жената да не е там , че да не обясняваш после излишно :

https://www.youtube.com/watch?v=U287oWnerrg

има и още , така , да имаш представа в алабама за науката ... джени , тази дето води състава , кърти фаянса ... ето я и на спортен празник :

https://www.youtube.com/watch?v=zzk0s1Jl29Q

това е интересното от алабама :))) ... да знаеш защо роберт де ниро си затри акъла и парите на дърти години :))) ... тъй за алабама :)))

сега за това колко са достоверни данните събирани от климатолозите и анализите на тяхна база ... хммм ... виж това клипче от TED семинар . има страхотни попадения от тях :))) ... виж това , кратичко е ... рейчъл пайк: науката, зад едно заглавие за климатът ...

https://www.ted.com/talks/rachel_pike_the_science_behind_a_climate_headline?language=bg

поне ще те накара да проверяваш квалификацията на някой пишещ за климатът :))) ... и да не се доверяваш на хуманитарни дисциплини ...

по втората част - от quillette . този е отлъчен от църквата , затова така говори :))) ... сега малко по-сериозно . ами на първо четене да ти кажа не можах да намеря дупка , после се замислих . на второ четене има пропуски , избирателно гледа факти за да подкрепи тезата си :))) ... мдааа ... иначе като цяло звучи смислено , но му куца тук там и това клати цялата конструкция на темата ... признавам добро е като цяло :))) ... но от инвестора ще пуснат материал пак за радиацията и беляНЕ и тогава ще пробвам да отговоря на някои твърдения от блога му . слагам си го в буукмарк за после ... :))) ... приеми че по тази точка си 1:0 за теб , даже 2:0 че е сложничко :))) ... засега ... :)))
0
 
1
 
14
Бидонойл до: Mechkata
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Много ясно, че сега харчим по-малко ток. Само като си спомня хладилника "Мраз" каква ламя беше... Телевизорът "София 81" по спомен потребяваше към 180W. Днешните LED телевизори в зависимост от големината са около 50W. Лаптопа и телефона общо харчат не повече от 100 ватова крушка. Всички нови уреди са много по-икономични от старите. Тротинетката (ако имаш такъв дзвер) също няма да ти натежи много на сметката, но пък ще ти направи голяма икономия на гориво или транспортни разходи. Последното важи и за електроколата. Единственото за което се сещам днес да харчи повече е климатика. Едно време нямахме такива екстри. Но съвременните климатици и те вече са доста икономични.
0
 
4
 
13
khao до: Mechkata
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
сега видях че си сложила и ел.колата ... чакай малко де :):) още 10 години
0
 
2
 
12
khao до: Mechkata
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
възможно е да е било повече ... Плазми вече почти няма, ЛЕД са по енергоефективни, иначе по спомени във всеки дом имаше по една акумулираща печка или калорифер, който не харчеше ватове, ами киловати !
Трябва да изровя някоя стара сметка от нашите и да проверя ... Но идеята на моя коментар е, че потреблението средно на човек по скоро намалява бавно с времето, предимно заради това че всичко става по ефективно и не трябва да се лежи на стари клишета, макар и казани от авторитет !
0
 
3
 
11
Mechkata до: khao
преди 10 месеца
Прав си за това, че уредите се променят към енергоспестовни. Но ако едно време сме плащали ток за хладилник, крушки и пералня, сега плащаме и за плазмата, и за телефона, и за лаптопа, и за ел.тротинетката и ел.колата. Преди повече ток ли харчеше от сега?
0
 
3
 
10
khao до: Mechkata
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Да се намали консумацията на електроенергия" - с това ти предложение ми напомни на един преподавател по Икономика в университета - контра отговорът му е - "Какво? Ще спреш да ползваш хладилника и да светваш лампите вкъщи ли?
----
следващия път задай тоя въпрос на преподавател по физика или електротехника :):) ...и тогава ще получиш доста по-смислен отговор!

Защо да не може да се намали консумацията, и хладилника и крушката да работи... двете неща не се самоизключват!
Като бях малък крушките у нас бяха между 60-120 вата, сега са между 6-12 вата ... Практиката показва че може ... теорията също ;)
2
 
3
 
9
Mechkata до: Valentin13
преди 10 месеца
"Да се намали консумацията на електроенергия" - с това ти предложение ми напомни на един преподавател по Икономика в университета - контра отговорът му е - "Какво? Ще спреш да ползваш хладилника и да светваш лампите вкъщи ли? Ха-ха-ха! Невъзможно! " Опциите които си задал са безумни - да спрем интернет и комп.мрежа, за да спестим от ток ама това че ще изхабим млн.тонове хартия която се произвежда с въздух сигурно, не е от значение, както не са и всички ресурси които ще са нужни за да стигне писмото от т.А до т.Б. Да спре викаш цялата комуникация на всички - никакви конференции, никакви симпозиуми, семинари и прочее, въобще никой с никого да не се среща, никаква комуникация, никаква обмяна на опит, въобще НЕ НА НАУКАТА И РАЗВИТИЕТО. Че те и моловете харчат ток ама нищо за тях не си казал....и болниците и те ползват ток - затваряйте ги. Само "копачите" на криптовалута не ги барайте... Тенденцията в света е повишаване употребата на ел.енергия, а не обратното - те затова ни се смя преподавателя, сложни са тея неща, не ги разбираме.
0
 
4
 
8
khao до: Бидонойл
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
много неща му куцат :)... има пропуски още от основното образование :)