Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Кой всъщност е най-добрият източник на енергия?

За всеки е ясно, че различните енергийни източници имат предимства и недостатъци в различни приложения и накрая всяка страна или област ползва свой микс

   1| 2    
1
 
4
 
12
red6 до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ще ти отговоря въпреки, че няма грам смисъл. Всичкият труд на тоя е свързан с величаенето на газта. От него друго няма да прочетеш. Нови технологии чукат на вратата. Най-малкото вече има един сериозен пийкър плант в Австралия - батерии на тесла. И е голям успех. Чисто технически и финансово издухва всякакви кюмюрници, газови пр***дни. Купува евтино, когато бичат ВЕИ и когато има голям разход - продава скъпо.
Отделно - лелеяната газификация изисква колосални пари за изграждане на централи, инфраструктура и т.н. Просто все повече стават нерентабилни тези централи. За газта технологично няма какво повече съществено да се открие, че да я направи по-ефектива технология. Или да отстрани нежеланите ефекти.

За едно нещо е прав обаче - по-добре централа на газ, отколкото на въглища. Не е прав (както и ти) за бъдещето и към какво трябва да се ориентираме - АЕЦ от ново поколение (нов тип реактори), ВЕИ, съхранение на енергия - било то като батерии или под хормата на водород, кинетична и т.н. Фосилните горива са отломка от миналото, която трябва да я оставим там. Харесва ли ти или не, все тая.
0
 
1
 
11
Императорът до: Императорът
преди 7 месеца
...но дори и това ще е страшно трудно, като има предвид, че консумацията на енергия расте вратоломно в световен мащаб.
0
 
1
 
10
преди 7 месеца
Иначе извод по темата - основна цел до 50-а на света трябва да е елиминирането на л.йната и въглищата като гориво - най-мpъсната и калпава енергия. Ако може и горенето на петрол да се запази константно, много ще искаме - ако твърдим, че и то трябва да намалее паралелно.

За целта - още повече газ, още повече атомчета, още повече енергия от слънце.... в тоя ред.
0
 
1
 
9
преди 7 месеца
Истината е, че само картинката в статията обезмисля всичките писаници на еко-клакьорите под статията. То затова още древните са казали: че когато говорят фактите, боговете дори си трайкат.
0
 
3
 
8
преди 7 месеца
Червенков - някакви доводи да имаш освен това да определяш хората като "копейкаджии"? Някакъв опит да направиш да опровергаеш авторът с каквито и да било смислени доводи?

Въпросът е риторически - защото ти си просто един жалък и полуграмотен трол - само не знам дали тролиш безплатно или ти плащат някакви жалки центове за това и ти се мъчиш тука, защото си негоден за каквато и да е свястна работа.

Ти на тоя копейкаджия не си му нито на образованието, нито на акъла. Да сравнявам Боян с тебе ИНТЕЛЕКТУАЛНО - е все едно да сравнявам гарга с грейпфрут.... интелектуално, а не вкусово.
0
 
1
 
7
Императорът до: Атанасио
преди 7 месеца
Танасе: помниш ли как в "Топло" Журналистът обясняваше на Чичко Снегов, че "на светът е останала една ейййййй-толкова малка шепичка петрол"? Я погледни на картинката - колко е нарастнало потреблението на слуз за тия 40 години откак чухме идеята за малката шепичка... и все повече петрол има - та дори се налага с политически репресии да елиминират част от играчите като Венецуела и Иран?

Бааааси шепичката !!!
7
 
13
 
6
преди 7 месеца
Стана ми смешно като се пише че имаме за хилядолетия пред газ всеки може да влезне в сайта н световната енергийна организация и да види колко са запасите на въглеводороди - при сегашната консумция от около 33 милиарда барела петрол годишно имаме за около 30 години напред в същият ред на мисли газта е за около 50 год. а въглища за около 150г. Изводите се правят лесно.
8
 
7
 
5
преди 7 месеца
Най-добрият източник на енергия е служебния.
Както и фирмената кола.
И чуждата жена/мъж.
:)

В БГ не случайно голяма част от енергията идва от дърва - народът гласува какво е най-изгодно.
12
 
14
 
4
ing5rov до: zelka007
преди 7 месеца
сичко ше заместят ама след поне двеста години ... а тебе трябва да те оставят да се топлиш само от перката на покрива , напълно заслужено !
17
 
9
 
3
zelka007 до: red6
преди 7 месеца
на инженера му допадат материали с ниво под научно-популярното ... :))) ... еле па и изводите в края хептем го разтапят ...

инженер , хамериканците и австралийците газ газят буквално , що заместват газовите пикери с мегабатерии ... :)))