Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

С. Иванов: Имотите в София са по-евтини от Белград, Букурещ, Скопие

Много трябва да се внимава по отношение на разрешенията за строеж, смята изпълнителният директор на "Явлена"

   1| 2    
0
 
10
 
13
nikolovnn до: studioaa
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Чудих се дали някой ще я спомене тази "велика" достъпност. Напоследък тя е любима тема на доста от брокерите.
Дано хората се замислят, че освен така направената сметка, трябва да отделят средства и за съвсем обикновенни нужди (като храна на месец например).
Честно казано съм учуден от гостът, който в последните си две интервюта едва ли не твърдеше, че цените ще имат лека корекция, че така не може вечно... явно нещо го е накарало да си промени мнението (може би малкото клиенти в началото на годината?!)
0
 
16
 
12
Yanis83 до: studioaa
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Стига разваля хубавата статия със сметки и факти.
1
 
28
 
11
преди 5 месеца
Т.нар. "достъпност" измерва с колко средни работни заплати може да се купи 1 кв.м. и тя показва, че у нас с 1.42 заплати може да се вземе 1 квадратен метър.

Тази сметка е категорична лъжа, защото на практика се сравняват цена без ДДС на новото строителство т.е +20% и брутен месечен доход, нетният -30% за средно-статистическия човек. Освен това всички знаем, че в България 1 км.в всъщност е 0.7 кв.м. по света. Ако вземем в предвид, че 1 км.м струва 1237 евро след корекция на данъци и площ цената скача на цели 2100 евро. А заплатата от 800 евро, реално е 560 евро разполагаем доход или 4 заплати купуват 1 кв.м., а не 1.42 както се твърди.
1
 
23
 
10
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Пътувайки по магистралата преди 3-4 дни изпреварих "камион клетка" пълен с живи бройлери пътуващи към кланицата. Клетката беше с малки килиики, много приличаше на сграда тип "ново строителство",а бройлерите бяха почти като,редови български кандидат-граждани.Горе-долу към едно и също място пътуват.Разликата е,че едните не са се набутали доброволно в клетката.
2
 
21
 
9
преди 5 месеца
Това, което наблюдаваме у нас не е ръст на цените на имотите, а огромна обезценка на еврото... Щом даже в кочин@ като София са ти нужни 200-300 хил. евро за да купиш нещо нормално разбираш за какво става въпрос най-вече колко купува 1 евро. Едно просто сравнение еврото се обменяше 1.60$ когато САЩ имаше 8 трилиона $ държавен дълг, а сега щатския дълг гони 30 трилиона $, а еврото се обменя само за 1.10$.
3
 
16
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ей значи - шараните няма да свършат никога...
2
 
27
 
7
mrynmryn до: Бидонойл
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Нямаш си представа, колко хора НЕ мерят, влизат гледат, ами купувам го и това е. В България забелязвам, че все още е масова практика, да се купува по "външен вид". А за квадратурата според мен някои дори не знаят как се смята, за това не си и правят труда.
1
 
30
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Пълни глупости. Тука новото реално излиза поне 1600 евро квадрата. Аман от брокерски номера.
8
 
4
 
5
melon до: Бидонойл
преди 5 месеца
То хубаво ще мериш, ама следващия мераклия няма да мери...
5
 
10
 
4
melon до: Бидонойл
преди 5 месеца
То хубаво ще мериш, ама следващия мераклия няма да мери...