Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Двойно по-ниска цена за руския газ за България след промяна в ценообразуването?

„Газпром“ преразглежда формулата за определяне на цената за доставка на газ за България, като тарифата може да използва индексиране на базата на хъбовете в Западна Европа

   1| 2| 3    
0
 
2
 
30
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аха, значи според теб ние искаме по-висока цена, че да има повече ДДС и акциз да се събира??! Ти си слабоумен, бе! Математиката и логиката май са ти тера инкогнита.Нали събраното в повече ДДС и акциз от по-високата цена ще са по-малко от самата надценка, бе?!? Тоест надценката на газа е повече, от събраното допълнително ДДС и акциз, бе! Мале, малеее....ама какво да очакваш от празна глава путинофилска..
1
 
0
 
29
Императорът до: zelka007
преди 1 година
Не, аз ще ти дам елементарният отговор, за който би трябвало и сам да се сетиш, ако повече мислеше и по-малко тролеше:Нашите крадливи политици начисляват мито, акциз и ДДС ВЪРХУ ЦЕНАТА, на която ни продават руснаците !!! По-висока цена от Газпром, повече грабеж за тях !!! Капиш? Едно е мито, акциз и ДДС върху 400 долара, друго е върху 200 - точно наполовина по-малко за тях !!! Допреди 3 години цените за нас бяха измежду най-ниските в Европа, но всички други си ги предоговориха, само нашите ЛЪЖАТ, че водят преговори или поне лъжеха края на миналата година... защото иначе ще им намалее наполовина далаверката !!!
1
 
1
 
28
Императорът до: troika
преди 1 година
Първо - никога не съм казал, че това е "лошо". Ако съм написал някъде нещо такова - покажи го. Второ - понякога влизам тук, само за да се гавря с платените тролове. Трето - написах, че НИКЪДЕ в сайтът на Газпром няма новина за някакви преговори с наши представители, камо ли за договорки, поне засега. https://***.gazprom.ru/press/news/Трябва ли да давам линкове към лъжите на делян добрев?Стоянчик, а ти по колко цента получаваш от работодателите си за всеки иди0тски пост тук?
1
 
2
 
27
Oбичам България до: Oбичам България
преди 1 година
Няма профилна снимка
В тази връзка - крайния потребител може само да се радва. Докато с частите са компютри се "усети", въпреки посредниците, въпросът е дали ако руснаците свалят с 50%, ефектът върху цените за парно и стоки ще е видим или печалбата ще влезе директно в джоба на определени хора.
0
 
5
 
26
Oбичам България до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Защо не приемеш факта, че руснаците винаги са ни продавали по-скъпо нефт и природен газ (след окупацията от 1945) ? И го казвам, без лоши чувства към руснаците - това е просто бизнес :) можеш да вземаш повече пари, вземал ги ... Intel вземаха заради монополът си в процесорите в пъти повече пари с години; появи се новата архитектура на AMD и ги измести в всеки клас процесори (от потребителски до сървърен); тази година AMD ще ударят и високия клас видео карти на NVDIA и последния ще трябва също да коригират цените. Мисълта ми е - монополист си, таксуваш както ти е присърце (без значение руснак или американец).
1
 
20
 
25
преди 1 година
Няма профилна снимка
Поне според мен нещата стоят по следния начин. Газпром ни дължи по 110 млн долара ежегодно до 2030 година за Трансбалканския газопровод, независимо дали транзитира газ за Турция. Нашите умници са решили да се откажат от тези пари и да покажат мускули, като уж намалят цената на доставките. Вероятно Газпром ще се съгласи на отстъпки, защото той ще покаже гъвкавост и креативност. Всъщност бившия газов гигант ще е на далавера от цялата операция, но това ще остане скрито за народонаселението.
3
 
10
 
24
Стоян Петров до: Sokratus
преди 1 година
Няма профилна снимка
И колко акции има? И колко дивиденти получава?
3
 
17
 
23
Sokratus до: troika
преди 1 година
Е как защо!?! Защото е акционер в ГъзПром и е жаден за рублей!
1
 
25
 
22
troika до: Императорът
преди 1 година
Импе, ти от останалите тука деби..ли ли си?Ако стане с намалението на цената, няколкостотин милиона лева по-малко ще даде България за газ. Аз се радвам за българите и неразбирам, защо това да е лошо за нас.
18
 
7
 
21
Императорът до: крас
преди 1 година
Такъв страшен финансов крах е в Русия, че останаха даже без външен дълг. Инвесторът - някога сайтът ви беше еталон за ниво в сферата на финансовата грамотност. как стана така, че се напълнихте с откровени ***, а качествените форумци в огромната си част ви напуснаха?