Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ще издържи ли Европейският съюз на коронавируса?

Един от ефектите на Covid-19 е засилване на тенденцията към национализъм, която подкопава „наднационалния” ЕС

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7    
0
 
2
 
67
red6 до: mirodes
преди 6 дни
Няма профилна снимка
Надявам се, че никой не се хваща на мал0умщините на тоя под моя коментар. Ето какво са изкарали агенциите, които се занимават с климата в две от държавите с лидери, които отричат фактите:
https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/climate-change-global-temperature

http://www.bom.gov.au/climate/change/#tabs=Tracker&tracker=timeseries

Ако си мислите, че може току така да си вземете .gov или .gov.au домейн - запазете един и за мен. Другите глупости дори няма и да ги коментирам, явно трябва да потъне остров с хора, че да се вземат мерки :D :D :D
2
 
2
 
66
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Това 400 ppm е точно 0,04 процента от състава на атмосферата.На 10 хиляди единици атмосфера 4 са СО2'А човекът е отговорен за 5 процента от тях или 0,002 процента от атмосферата.Това затоплистите явно не го проумявате.
Налице са следните факти:
1.Средногодишните температури за период от 40 години са нараснали с 0,2 процента.Като трендът не е възходящ.1998г е била по-топла от следващите 7 години.
2.Ледниците в Антарктика постоянно нарастват.
3.През зимата на 2020г ледената покривка в Арктика е повече в сравнение с 8 от предишните 10 години.
4.Белите мечки са увеличили броят си с 25 процента от 2005отг насам.
5.Нито един обитаем остров в океаните не е потънал.
Това са доказани факти.Но шаманистите затоплисти на факти не вярват.
Това в положението-всеки,който не пее в хора на затоплистите бива оплюван и обиждан.Естествено в анонимен форум-много ще ми е интересно дали.ще са толкова смели лице в лице.
1
 
4
 
65
red6 до: mirodes
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Имам чувството, че си някаква латерна - ку.ха кутия, която издава някакви звуци. Ето ти да четеш само за доклада на ЕксънМобил от преди десетилетия, който се оказва точен:
https://en.wikipedia.org/wiki/ExxonMobil_climate_change_controversy
П.с. там имаше доста интересно разпитване в конгреса, а там не може да лъжеш много много :) Уикипедия не е източник на информация, на който да се вярва на сляпо (понеже може да редактира всеки), но тук просто прелива от достоверни източници и линкове към тях :D :D
Сравнението на цианкалии с СО2 не е в тяхното въздействие (явно и това не успя да осмислиш), а върху изключително мало.умното ти заключение, че 400ppm не е нещо значително.
Всичките ти написани аргументи в последният пост (59) са неверни и опровергани многократно.
Когато в продължение на милиони години СО2 бива складиран под формата на въглища, нефт и газ и ти почнеш да го гориш юнашката -естествено, че СО2 ще излезе в атмосферата и ще почне да се затопля земята. Ако имаш акъл за поне 5ст. ще прочетеш повече от достоверни източници и на базата на информацията ще си направиш изводи. И последно - ако не искаш да изглеждаш като тотален мал0умник, думата затоплисти я забрави. Истината е, че пропагандата на кафявото лоби ти е промила мозъка, но може би не е фатално.
5
 
1
 
64
mirodes до: zelka007
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Ето ти линк за броят на белите мечки.
https://fee.org/articles/the-myth-that-the-polar-bear-population-is-declining/
Ето ти и за покачващото се ниво на лед в Арктика през 2020 ГОДИНА.Не през 2016г,какъвто линк ти си дал.
https://electroverse.net/official-data-reveals-arctic-sea-ice-is-growing-again/
Eто ти и мнението на истински учени по въпроса за"глобалното затопляне".
https://www.dnevnik.bg/zelen/2012/01/30/1755981_ucheni_sprete_panikata_s_globalnoto_zatopliane/

А опорки използваш ти-никога не съм бил привърженик на АТАКА или друга подобна русоробска паплач.
Нито пък съм писал глупости,че вятърните централи променяли климата на Европа.
1
 
1
 
63
Eon
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Накрая ще има един gamma ray burst и всички ще се кротнете.
2
 
2
 
62
zelka007 до: mirodes
преди 1 седмица
леле ... какъв заместник на импа се намери ... :))) ... я дай линкче да го видим това с белите мечки , или линкче за нарастналите обеми от лед на арктика ... щото аз мога да ти пусна от датската академия на науките за точно обратното ... потвърдено от програмата "коперник" на ЕКА ... потвърдено и от НАСА ...

шозяпай малко : http://imbie.org/imbie-2016/

ако искаш искаш мога и изследвания да ти пусна защо се избелват(умират) масово по света коралите и до какво води това в съответната екосистема , защо се нарушава рибната популация и темпът и на възпроизводство точно от затоплянето на окена , защо някои ракообразни започват да не могат да изграждат черупки заради подкиселяването на водата от натрупания СО2 в нея , и още един куп защота ...

значи ще вярваме на 14.000 учени дето си слагат подписите и залагат дипломите , дето се вика , под климатичните доклади базирани на десетки години изследвания и анализи , преповторен че и препотретени за достоверност , или ще слушаме хора от някой платен сайт на агитка на атака ?! айде по-сериозно ... :)))

и това колко е вредна една електрическа кола с нейната литиево-йонна батерия спрямо един модерен дизел , нали нямаш впредвид тези дизели дето ги глобиха милиарди че отчитали разни нереални неща ... :))) ... или за някакви други дизели иде реч , та това е доста стара и некадърно сглобена опорка ... нищо общо с действителността . даже и сам можеш да я счупиш без да се напъваш особено . тя м/у другото се чупи дори и в полша , дето е 80% на въглищни централи ... хаха това за кобалта е черешката на сладоледа ... :))) ...

импа ползва една по-модерна опорка , можеш да я пускаш и нея чат-пат , как вятърните паркове в северно море променят климата на Европа ... :))) ... тя му е шлагер за момента , малко се изтърка , ама фаща дикиш още ...
2
 
2
 
61
mirodes до: Otka4eni reformatori
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Много ясно,че е така.Затоплизмът има за цел да налага ограничения,да повишава данъци и тези парички да отиват в нечии джобове.
Ето я и Грета протестира срещу глобално затопляне с шапка,шал и дебело яке.Толкова са елементарни манипулациите им,ама както казваш няколко *** няма как да го проумеят.
Затоплизмът наред с политкоректността,джендъризмът и феминизмът са част от неомарксистката политика.А тя се основава на забрани и силово налагане на ограничения.
Нали уж са за пазарна икономика-защо искат силово да ограничат автомобилите с ДВГ?Не само ги ограничават,ами дават и субсидии за електромобилите.А при производството на батериите им се отделят много повече вредни вещества,отколкото би отделил автомобил с ДВГ през цялата си експлоатация.Да не говорим,че част от металите за батериите се добиват в африкански държави,където има експлоатация на детски труд.
Ама Грета това не я интересува-били окрали нейното детство.
2
 
1
 
60
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
И няма никаква връзка с повишените нива на СО2 с повишените температури.В момента СО2 е на рекордно високи нива за последните 800 хиляди години.Някои твърдят,че това било за последните 3 милиона години.Е тогава защо температурите не са най-високи спрямо тези 800 хиляди или 3 милиона години?Не само не са,но в момента температурите са под средните за последните 10 хиляди години.
Хем ни плашат,че повишените нива на СО2 били нещо страшно,хем пък при рекордно високи нива,температурите не са най-високи.
2
 
1
 
59
mirodes до: red6
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Хахаха.Типичен затоплист-няма доказателства и аргументи,а само обиди.
Поне си направи труда да прочетеш какво пише в данните за температурите на затоплистите„land and ocean temperatures".Ти като те интересува колко е температурата термометърът на въздуха ли гледаш или ходиш да мериш колко е температурата на близката река или езеро?
Тя манипулацията е пред очите ви,ама кой да чете.Както казах затоплизмът не се основава на наука,а на суеверие.Затоплистите включват и океанските температури,защото океаните са огромни,измервателните станции са малко и има.възможност да си нагласят резултатите както поискат.Освен това океаните акумулират топлина,която могат да отдадат години по-късно.
А сравнението на СО2 с цианкалий е върхът на глупостта.СО2 се отделя от всяко живо същество при дишане.И си е напълно естествен газ от атмосферата.Да не говорим,че приносът на човека е минимален.
И кои животни не могат да се адаптират-защо броят на белите мечки е увеличен с 25 процента в последните години?
И тия брътвежи за бързо нарастващи температури са една голяма лъжа.В последните години ледът в Антарктика нараства,а през 2020г има най-високи нива на лед и в Арктика.Има си сателитни снимки,на които ясно се вижда това,които не могат да се манипулират както данните от измервателните станции.
0
 
3
 
58
red6 до: Otka4eni reformatori
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Всъщност размислих, понеже видях още по-голяма т1потия написана от теб. Никой не може да те принуди да купуваш новите "зелени" играчки, щото си е наумил той. Да съм ти опрял пистолета да купуваш тесла например? Не, нали?
С какво Мъск ще те накара да му купуваш играчките? Ще лобира с пари ли? С какви пари - той едва издърпва да излезе на плюс и то от време на време :D Че те повечето фирми в зеленият сектор са в подобно положение... И срещу кого лобират? Само пазара на нефт на година гони 2 Трлн $. Само нефт, без вторичния сектор. Без газта. Не ти ли хрумва, че тия озверелите са готови на всичко да не им издърпат кокала от устата? Понеже вече са динозаври и идва новата вълна? Да не мислиш, че няма да бълват фалшиви новини и няма да блъскат чекове по такива де.били като Тромбона да говорят за чисти въглища? Не ти ли хрумва и че сектора на фосилните горива и той е субсидиран от държавите?
А чакай, ти си се н@cр@л от всякаква промяна, че може да се случи. И си седиш с промитият мозък и трепериш :D :D Е имам лоша новина - промяната ще дойде независимо искаш или не. Просто тоя път ще изпаднеш от борда, както и другите ретарди като имбецилатора, миродес, студиото...