Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Не Китай, а свободните държави ще ни избавят от кризата с коронавируса

Необходими са прозрачни и динамични икономически и политически системи, за да се спечели борбата срещу пандемията и да се стимулира възстановяването

   1| 2    
2
 
5
 
18
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Чудесна статия!
2
 
5
 
17
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
"свободните държави ще ни избавят от кризата с коронавируса"
Това ми напомня на една приказка:
-Иванчо стани бе. Ето Петърчо станал рано и намерил на моста кесия с пари.
-Намерил зер, защото някой е станал по-рано и я е загубил.

Преди 5 години списние "Nature" публикува статия за успешно присаждане към корона вируса гени от болест по прилепите. От 2-3 години се издават патенти в ЕС и САЩ за патогенни корона вируси. Някой са доста подготвени и даже не бих се учудил дали вече не са готови с ваксини и лекарства и просто изчакват още да се нагнети напрежението и да ги предложат на пазара и да направят най-бързият трилион в историята на човечеството.
/Ако разбира се производителите на тоалетна хартия не са счупили вече рекорда :) /
0
 
4
 
16
0pk
преди 1 седмица
Абе той като е толкоз успешен тоя коронавирус, те догодина друг ще пуснат :D
1
 
6
 
15
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Хайде да оставим политиката, тенденциозността и идеологията. Да се опитаме да гледаме фактите. Трябва да си ГОЛЯМ лаик, за да не отдаваш значение на системни фактори. Без да развивам темата ще спомена нещо, за което си мисля напоследък. През 80-те години покойният вече проф. Тодор Вълчев (биши и управител на БНБ) в анализите си изтъкваше предимствата на пазарната икономика (капитализма) и тези на социализма - централното управление. Втората е по-пригодна да реагира при екстремни условия, когато се налага единно поведение. Така е било по времето на ВСВ и Сталин. Прибавете към това и психологията на азиатските хора, независимо Корея, Япония или друга страна. Тук може да се търси обяснение за някои техни успехи.
3
 
5
 
14
дядя Вова до: michaelis23
преди 1 седмица
++ 2 000 000 000 000
4
 
6
 
13
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Петьо,
Благодаря ти. Най после разбрахме КОЙ Е ВРАГА!!
Това са "мръсните" китайци и тяхната Комунистическа Партия !!

Трябваше като нашите и руските "КОМУНИСТИ" да осъзнаят че световният лидер на когото трябваше да се изгърбят е САЩ с техните "ЦЕННОСТИ" и срината икономика.
Това в реда на шегата.

Истината е, че колкото и трильони да наливат САЩ няма да могат да могат да създадат нито икономика , нито производство , защото КАДРИТЕ НЕ СЕ СЪЗДАВАТ ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ.

"КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО" - бе казал Коба.
САЩ не само нямат кадри , но и МОТИВАЦИЯТА ДА ПРОМЕНЯТ СКАПАНАТА СИ СИСТЕМА в която не ТРУДА , а СПЕКУЛАТА са движещото начало.

Светът е изправен пред историческа промяна, която ще смени СТАРИЯТ "НОВ СВЕТОВЕН РЕД" с нов.
3
 
6
 
12
michaelis23 до: Mavi Goz
преди 1 седмица
адже много добре я видехме .... инсценировка ала 9/11 пур, пускането на некви измислени бактерии дет не си болен 15 дена и чак след тва вече си .... тва го нема у ни един учебник ама аре как и да е ... Блокирараш Пътя на Коприната щот там нали се движат опасни китайски стоки, парализираш и без тва издиханната еврогeйска икономика, смъкваш им акциите в земята, напечатваш ени тънки 4 трилиона под формата на бизнес кредити и идваш и ги изкупуваш тукашните идиoти на безценица с от въъздуха напечатани пари .... туй то. Оттам как беше мноо Отворено Обество стааме Затворено обество с пълен контрол щот мнооо вируси имеме и те така да не избегат гейропеците случайно при злите северни орди или чайниците .... схемата е праена в Илиянци и се види от самолет .... :))
3
 
7
 
11
преди 1 седмица
Хахаха... Дрънкайте си балалайките за корона вируси и боктерии, бройте си умрелите, джуджета, великани, свободни-несвободни....
Важното е никой да не забелязва предстоящата “Велика Октомврийска Социалистическа Революция”, която се задава...
Щото през октомври ше броиме пилците във фермата, които са оцелели - не от вируса, а от глад - благодарение на държавните мерки и вливания на планини от кинти... А който плаща фуража, той поръчва музиката, нали... ? ;) :lol:
2
 
3
 
10
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Някак си не ми отговаря на статистиката. Предполагам, че по брой заразени САЩ ще мине Китай в близките няколко дни. При това "криещият" Китай е трябвало да се убеди, че действително това е епидемия. Докато г-н президентът Тръмп до преди 2 седмици отричаше епидемията.
И хайде стига с това Америка, Русия, свободен свят. Всички знаем, че руското джудже е най-голямо, както и че капитан Америка освобождава света.
Има числа, има статистика - нека да се ограничим в нея, а не в идеологеми.
4
 
7
 
9
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Eгати "свободните държави", дето едни маски не могат сами да си произведат. Свободата за хомо сегс и за дрога явно води до жертви.