Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Петролът рязко поскъпва заради оптимизма за споразумение между Рияд и Москва*

Двата основни сорта петрол отчитат ръст в цените си с над 8%

3
 
2
 
10
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Специално до брадатия трол Сократя, малко свежи новини от Тексас - днес е подалазаявление за банкрут Whiting Petroleum с общ дълг от над 2 млрд долара. По народному на това се вика - повлече крак. Рижавият яко се е засуетил, защото короната може да не му изяде главата, но Тексас е крепост на клана Буш и няма да търпи петролни фалити.
4
 
2
 
9
vzhekoff до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Стоенча освен, не елюбител на чашката, той е професионалист. Освен това е елементарен като чехълче - няма втори план, няма задълбоченост. Опорки и опорки, а в междучасието - евтина водка. Той първом ще ти разказва напоително как патоците ги няма, а когато тръбите ги пуснат - как били на загуба. Като при всеки класически wаnker, опитва се да покри дефицита на реални способности с някакви фантазии, прерастващи в някаки виртуални светове. Като при всеки професионален почитател на алкохола, и при него нещата редовно завършват с тежък махмурлук. Изход няма и нещастникът зацикля.
3
 
1
 
8
Императорът до: Императорът
преди 2 месеца
по човешки, както подобава на приятел.
Разбира се - самолет - и с пропагандна цел.
3
 
2
 
7
преди 2 месеца
Вовата е пратил самолет - и за да направи лична услуга на Доналд - просто по човешки. Надали е забравил - например когато самолетът падна в Черно море и загинаха много хора, вкл. прославеният военен оркестър - и докато разни други държавни глави изразиха хладно и по официален път съболезнования, сам Доналд му се обади по телефона ЛИЧНО,
3
 
2
 
6
Императорът до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Аз се мислех, че Тръмп оня ден се е обадил на Вовата да го моли за отстъпчивост в петролната война - ама то явно му се е обадил от загриженост - да не би да се е натъртил, докато се гърчи по пода :))))

Стоянчик, яд ме е, че не съм се сетил да ти събирам умотворенията - за да ги отпечатам - книгата щеше да е настолна за всеки психиатър. Разбира се, щях да ти дам половината печалба.

Русия праща помощ, защото е велика страна - а величието се вижда не толкова в моменти на общ просперитет, колкото в моменти на обща злочестина. Ама ти това не го разбираш и сигурно мислиш, че пияниците в кръчмата са ти "приятели" и ще се разубедиш в това само когато те издебнат пиян на четири кучета, за да те изненадат изотзад.

Относно новината - ако Тръмп не включи и САЩ в сделката за ограничаване, хич да не се надяват, че арапи и руснаци ще си самоналожат такива ограничения, че да увеличат цените до нива, изгодни за шистаците. На 42-45 долара Русия и Арапия пак ще печелят прилично, ама шистаците пак няма да имат сметка да изпомпят и един барел слуз.
Обратно - ако САЩ се присъединят и си самоналожат 3-4% ограничение на добивът - слузта ще скочи до над 40 кинта сега и над 60 при възстановяване на потреблението. Ама те да си решат - той Вовата не бърза много.
3
 
5
 
5
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Шемеет, не бери грижа за Тексас, погледни идола ти путин как се гърчи. Праща дар цял самолет с медицински помощи на Тръмп. Очаква да се застъпи за него пред принц Салман. Между другото шистаците ги фалирате откак са се пръкнали на този свят. Стоим, чакаме банкрута им и той все не се случва. Интересно ми е ние каква полза ще имаме от това "евентуално" събитие, освен угода на кремълският ви господар и неговия арабски ментор? Много дълго време се опитваше да докажеш, че едни патоци не са празни приказки, но след като нахвърлиха тръбите в земята и морето истината лъсна. В момента Украйна печели над 1 долар от общо 2.6 -2.9 които взема Газпром за транзита на MBtu газ. Хихихихи, транзитьорите на печалба, собствениците на загуба. Наясно съм, че ще компенсират от вътрешния руски пазар, но за това да му мислят ваттниците.
3
 
6
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
АМЕРИКАНЦИТЕ ПОКАЗАХА НА ЦЯЛ СВЯТ, ЧЕ ОНОВА КОЕТО СЕ НАРИЧА БОРСОВИ ИЗМЕРИТЕЛИ НА ИКОНОМИКАТА СА СИ НАЙ ОБИКНОВЕННИ КАЗИНА, В КОИТО СЕ ЗАЛАГА НА НЯКАКВИ СЕЛСКИ КЛЮКИ , А НЕ НА РЕАЛНИ ПЕЧАЛБИ ИЛИ ЗАГУБИ на икономиката.

Учудвам се, що за инвеститори са тези които ИНВЕСТИРАТ в тези казина вероятно НЕ ТЕХЕН, а чужд свободен капитал.

Правейки аналогия с американския пазар си задавам въпроса : ЗАЩО БНБ ИНВЕСТИРА НАД 70 % ОТ РЕЗЕРВИТЕ СИ В НЯКАКВИ ЧУЖДИ "ЦЕННИ" КНИГИ И ТО ПРИ ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ ?!!

Съвсем друго щеше да е ако централната ни банка вместо да купува такива "ЦЕННИ" КНИГИ да бе отпуснала ПРАВИТЕЛСТВЕН ЗАЕМ с който можеха да се построят структуро определящи за икономиката ни мощности или например да се закупят активите на ЧЕЗ.

ОТГОВОРА НА ПОДОБНИ РАЗСЪЖДЕНИЯ НИ КАРА ДА ЗАДАДЕМ ВЪПРОСА:
Каква банка е БНБ - българска централна или акционер на МВФ и СБ ?!!

Факта, че със закон и е отнето правото да отпуска заеми на ПРАВИТЕЛСТВОТО означава , че БНБ е българска банка само дотолкова доколкото и е дадено правото да управлява ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ на правителството , който според изявленията на ПРЕЗИДЕНТ Радев липсва и това принуждава Борисов да тегли ЗАЕМИ С КОИТО ДА НИ ЗАГРОБВА С БЪДЕЩИ ПЛАЩАНИЯ!!

КЪДЕ СА БИЛИТЕ НИ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ, КОИТО СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ БНБ??!! ЗАЩО НЕ ГИ ВАДИМ СЕГА , А ТЕГЛИМ ЗАЕМИ?!

Това е първият въпрос който чака отговор на предстоящите обсъждания на АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА.

ЧАКАМЕ ГО И НИЕ.
Доста трудно ще й е на МЕНДА да ни убеди, че вместо да ползваме резервите е по добре да теглим ЗАЕМ от същите ЧУЖДИ банки които държат валутните резерви на правителството!!
3
 
5
 
3
Sokratus до: vzhekoff
преди 2 месеца
Лично ти се обадиха от Тексас, нали Жежков! Друго какво ти споделиха?
6
 
5
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Най-лошо обаче е за американската петролна индустрия. Тексас се е запътил към чутовен фалит при тези цени.
2
 
6
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
бем ти и свободния пазар дето нещо поевтинява/поскъпва заради слухове...

„Много е лошо за Русия, много е лошо и за Саудитска Арабия. Искам да кажа, че е много лошо и за двете."
Риж глуупак, но е добре за всички останали ! :)