Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Американската икономика ще пребори коронавируса

По-често срещаният посткризисен въпрос може да бъде дали регулаторите не са реагирали прекомерно, когато страхът и несигурността са били в разгара си

4
 
3
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Куку, пак си натворил един тон глупости.

1. Икономиката на Китай е зависима от износа, вътрешния им пазар е много по-малък от износа. Тоест, ако разчитат на вътрешния пазар, умират прави.
2. Запада може да си произведе всичко, в момента е изнесъл заводите в Китай, щото там е евтино. В мига, в който на Запада не му харесва Китай, заводите ще отидат във Виетнам, Индия и тн., а Китай ще яде хурката.

3. Коя точно икономическа война спечели Китай? Май си позабравил какво се случи преди няколко месеца.

Тая мантра за самодостатъчност я скимтяхте и за Расия, а то кво стана...

Китай е задния двор и цеха за производство на цивилизования свят, той е зависим от цивилизования свят, защото, ако утре си махнат заводите и евтината стока потече от Индия, китайчока ще се хване за палците.
2
 
3
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Петьо,
Предполагам, че не се сърдиш за това, че не споделям бодряшките ти разсъждения, които се свеждат по скоро до анализ на човешката народо психология.

РЕАЛНОСТИТЕ СА СЪВСЕМ ДРУГИ.

Едни кацнаха на обратната страна на ЛУНАТА и гледат на бъдещето като нация победила това , с което западната система се оказа негодна да се справи.

БЛОКИРАНЕТО НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ ИЗВЪРШЕНО ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ТРЪМП ЕДВА ЛИ ЩЕ СПРЕ ФАБРИКАТА НА СВЕТА КАКВАТО Е КИТАЙ , И ЕДВА ЛИ ЩЕ НИ ПРИНУДИ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ЕВТИНИТЕ ИМ СТОКИ КОГАТО СЕ ОТПУШИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ОБМЕН.

Инстинкта на Павлов ще покаже, че там КЪДЕТО СА КУПУВАЛИ КИТАЙСКИ СТОКИ , ПАК ЩЕ ГИ КУПУВАТ, така както там където е текло пак ще тече.

Едва ли едно КОНСУМАТОРСКО ОБЩЕСТВО каквото са американците и ние европейците ще успеем да вникнем в проблема защо ТЕ КИТАЙЦИТЕ спечелиха тази икономическа война.
СПЕЧЕЛИХА Я ЗАЩОТО СИСТЕМАТА ИМ НА НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ Е ПО СТРАШНО И ОТ ТАЗИ НА ХИТЛЕР!!

СТРАШНО ЩЕ, Е КОГАТО КИТАЙ СПРЕ ДА ИЗНАСЯ И СЕ НАСОЧИ КЪМ ОГРОМНИЯТ СИ ВЪТРЕШЕН ПАЗАР.

За разлика от САЩ , КИТАЙ Е САМОДОСТАТЪЧЕН ЗА ДА СЕ СПРАВИ С ВНОСА НА СТОКИ И ИЗНОСА НА ГОТОВА ПРОДУКЦИЯ.

САЩ както и Европа са КОНСУМАТОРСКИ системи, които са обречени в тази война с ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ.
2
 
3
 
3
michaelis23 до: 0pk
преди 5 месеца
ааа не бе, след две три статии даже ше бъде сигур и полезен може и препоръчителен да се изкара като шарката, кво му плщаш .... :))
0
 
8
 
2
0pk до: mick
преди 5 месеца
В един момент ще почнат да вадят добри статиски и нещата ще утихнат. При това ниво на глобализация, всички ще го изкарат вируса така или иначе.
4
 
6
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Всички очакваме че всичко ще е за месец, два.. ами ако продължи с години да върлува тоя вирус?