Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Тази криза или ще изкове, или ще убие ЕС

Понастоящем съюзът е съвсем малко повече от гоеграфско понятие с обща централна банка

1
 
4
 
9
Бидонойл до: Valentin13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Идеите умират когато хората започнат да приемат облагите от тях като даденост, а не като нещо, за което много поколения преди тях са се стремили. А за стойностните идеи трябва да се работи постоянно. Винаги ще има хора, които се опитват да ги саботират или подменят.
1
 
2
 
8
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
най-лошото е когато ентусиазиращата идея отмре. в нашия случай сме вече там. икономическите интереси ще останат още дълго, но деструктивните сили ще удрят в тази слабост - няма я идеята вече. и вероятно ще успеят. назад към Въглищарския съюз!
2
 
6
 
7
mvr0306 до: Valentin13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Струва ми се че ЕС върви надолу; и което е още по-лошо - не виждам никакво намерение за някаква реформа и промяна. Всичко си върви по старому.
3
 
7
 
6
Valentin13 до: mvr0306
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
опааа, ами безбройните нищоправци дето раздуват локуми за зелени енергии, гей бракове, и права на тези дето идват отнякъде без документи? ти искаш да оставиш тези милиони нищоправци локумджии и некадърници гладни?! а иска ли ти се нов Комунистически манифест!
3
 
12
 
5
mvr0306 до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ЕС трябва да стане така както е замислен - зона на свободно движение на хора, стоки и капитали, и нищо повече! Без зелени сделки, без комисари, безумни проекти за социални иновации, броене на делфини, хиляди стратегии, директиви и пътни карти!!! Свободна конкуренция между страните за условия за бизнес! Общи структури могат да останат само космическата агенция и евентуално някаква агенция за ветеринарен контрол. Хилядите бюрократи - да ходят в частния бизнес.
4
 
6
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ама и дървен философ, Гарибалди ще ми цитира... А като говори за солидарност, защо пропуска да спомене, че именно Италия в момента застрашава ЕС? Не бяха ли те, които нагло отказваха да спазват фискалните правила на съюза? Не допуснаха ли точно те да станат огнище на заразата, която изпонатръшка Европа? Не искат да поемат никаква отговорност, а реват че другите не им били помагали, което между другото си е чиста лъжа!
2
 
8
 
3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Всъщност Европа няма избор. Единственото спасение на група малки и средни държави, е в обединението.
Дори една Германия няма капацитет да е истински фактор в света сама по себе си. Да не говорим за Австрии, Чехии или Унгарии.
Трябва да има промяна в управлението и реформи, но това само потвърждава, че ЕС е нещо важно, нещо добро и трябва да продължи да се развива.

Всъщност толкова сме свикнали и приели като даденост ползите от ЕС, че ако изведнъж изчезнат, ще изпаднем в шок.
Да, ЕС ще оцелее и то по-силен отсега. Кризите са като катализатори на промяната.
3
 
5
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
такива откровения трябва да ни говорят и на нас, ние накъде. досегашната позиция да сме заедно и да подкрепяме големите, сякаш отмря. Британия напусна, Франция започва да се затваря, Испания и Италия искат помощ, а не обещават подкрепа. Русия е по зле от всякога. кой остана - ах да, нашата стара приятелка Германия! дали да не направим този път обратно на дългогодишната история - този път да си изградим национален идеал и ако Германия съвпада по идеи, може и да я захаресваме.
3
 
7
 
1
преди 3 месеца
За целта трябват иистински лидери - визионери. А тия плямпат само за трилиони за "Зелени сделки", които искат да смъкнат от гърбовете на бедните. Освен това Севера и юга в Европа говорят на различни езици, изтокът и западът също. И най-добрата идея, каквато е беше и ЕС, попаднала в ръцете на бюрократи идио.ти може да бъде убита!