Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Руски медии: Полша се опитва да изземе активите на „Северен поток 2“

Решението на Варшава е свързано с търсените от нея 1,5 млрд. долара компенсации от „Газпром“ за надплатени суми за доставки на природен газ за шест години

   1| 2    
0
 
2
 
13
преди 4 месеца
Същите глупости ги четохме и покрай делото за Юкос , нали и там бяха осъдили Русия за 50 милиарда и щяха да изземват Руска собственост в чужбина. Кво стана ......всички сороспии мълчат по темата гузно. И сега ще есъщото ....
5
 
4
 
12
Ironhorse до: Императорът
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Хахаха,
спират износа, дащото се опасяват от недостиг, съответно глад.
Цената на житото тазо година е по-висока от миналата, и преди да спрат износа.
Не си император, а най-обикновен роб, русороб.
3
 
7
 
11
Императорът до: Ironhorse
преди 4 месеца
Смешен пaлячо - Русия спира износът на пшеница, защото МОЖЕ да си го позволи !!! Явно нямат нужда от сухо, а и дълг не съм чул да емитират - за разлика от нас и от 90% от света. Русия има валутни резерви да издържи години наред и това го казват щатските експерти.

Ще започнат да изнасят пшеница, когато им е изгодно. Нямат зор.
3
 
8
 
10
преди 4 месеца
Сигурно затова САЩ се опитват да спрат СП 2 с политически рекет, използвайки като марионетки шляхтичката гнъс, вместо да изместят по метода на нормалните пазарни механизми руския газ? Впрочем ясно е каква сметка си правят те - американските танкери да зареждат направо от терминала на Газпром - дето го строят на брега на Финският залив. Поляците са достатъчно затъпели от злобата си, че да го купуват.
3
 
10
 
9
преди 4 месеца
Обърнете внимание на безумното искане на шляхтичите - тия явно не са чували, че договор може да се предоговори само със съгласие на двете страни, а да се развали само ако едната страна е подписала под натиск. Газпром да не ги е принудил с пистолет опрян в полските им тимберици да подписват договор с фиксирана цена? Защо не са подписали договор за доставка на пазарни цени?
Така е все едно да си купиш чушки от пазара на два лева, а после да съдиш продавача Пешо, щото Гошо от сергията в другия край на пазара ги продавал на 1.80 - и да искаш Пешо да ти върне разликата... ами да си гледал, бе?
И да напомня на пияната полска измeт, че 80% от токът си го добиват от въглища, че ЕС им е вдигнал мерника и им е дал срок до 25-а година да спрат да опушват половин Европа, а капацитетът на новият им газопровод от Норвегия, с който се фукат, е по-малък от сегашните им доставки от Русия. Само след 4 години ще лазят като червеи в краката на Саша Милър в Петербург !!!
Разбира се - вариант е да купуват здраво "американски газ"... помните ли как още за първия танкер се разбра, че американците са го заредили с РУСКИ газ и цял свят се смя на полската ***? А американците арогантно (но и напълно правилно) им отговориха: "Договорихме се да ви доставим толкова и толкова втечнен газ, а откъде НИЕ го зареждаме, това е НАША работа !!!"
Е, до 3-4 години ще е готов новият огромен терминал за LNG на Газпром край Петербург, така че американските танкери ще имат удобно и близко до полша място за зареждане !!! Така пияндурите ще плащат хем на Газпром, хем на американците.
10
 
5
 
8
fon до: nikon
преди 4 месеца
И от Луната да си докараш газ пак ще е по-евтин от руския. Това не го ли разбра.
6
 
6
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ако бяха избрали Арбитражния съд на БТПП за решаване на споров,сега нямаше да имат ядове.И да ги платят тези пари сега на Поляците,че си ги вземат по-нататък.Колкото и да се напъват Американците.техния LNG няма как да да дойде по-евтин до Полша.
8
 
5
 
6
fon
преди 4 месеца
Няма да е чудно ако им пратят скоро и отровители с рицин
https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ruskite-spetssluzhbi-s-opit-da-otrovyat-s-ritsin-dvama-cheshki-polititsi
9
 
9
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Връщайте парите на хората, ушaнkи, не се правете на заспали!
Години наред се правихте на големци със свръхнадути цени на газ и нефт, сега прошка няма да има!
6
 
6
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
https://faktor.bg/bg/articles/zashto-otlozhenoto-pobedobesie-e-krayat-na-putin-video
https://twitter.com/hrendyabliki?lang=bg
Вече самите руснаци не вярват на патуранчо ...

Дебелака от С Корея нещо не се показва, най-високото джудже на света и то се е покрило в бункер ... все хубави работи