Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Една полит-некоретна прогноза за бъдещето на енергията след коронавируса

Коронавирусът, или по-скоро реакцията ни срещу разпространението му, превръщат 2020 г. в енергиен срив от незапомнен мащаб, посочва Боян Рашев

   1| 2    
0
 
6
 
7
pioner до: Valentin13
преди 1 година
Няма профилна снимка
Биомасата и Парното (Въглищата) за които ти говориш са 2 различни неща.
3
 
5
 
6
преди 1 година
Няма профилна снимка
Изненадващо добър материал - браво на автора. Заложете на въглища и няма да сбъркате.
7
 
1
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
съгласен съм с множеството констатации. това са разбира се констатации, и дума да не става за някакви предвиждания. светът след 2020 ще се оттърве от идеята да предвижда надалече.само едно нещо не съм съгласен, тази мантра срещу биомасата, и по народному - да горим дърва. който е живял само на парно въобще не разбира, че дървата са най-добрия, приятния, мъжкия начин да си стоплиш дома и дададеш уют на семейството си. но има и време за това. скоро ще започне де-урбанизацията и тогава ще си приказваме.
2
 
3
 
4
khao до: khao
преди 1 година
Няма профилна снимка
да, даже не можаш да издържа до край... това момче преди 3-4 години рязко промени курса на статите си, малко странно явление или може би не.
4
 
2
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
с такова заглавие, очаквам тъъъпа статия.... я да видим сега.
6
 
3
 
2
преди 1 година
хммм ... австрия си спряха последния въглищен тец , трябва да им пишем , че не може така ...швеция и франция си спират последните въглищни централи '22 и на тях трябва да пишем също ...хамериканците миналата година са произвели повече ток от ВЕИ отколкото от въглища ... и тази година са се сцепили от нови слънчеви проекти + съхранение и офшорен вятър ... трябва да им пишем че не се прави така ... в гръцко поляци ще строят ... електролизери за зелен водорд + завод за водородни автобуси ... :))) ... и на тях да пишем също , че са объркали посоката сериозно ... то газта от рассия ще спират , не са у ред с главата ...саудитците са сцепили мракът ... $0.0135/kWh за фотоволтаичен проект от 1,5GW мощност ... мдааа ... тия па направо не са в час ... петрол и газ газят за без пари напоследък ... и на тях да пишем че така не се прави ... :)))турците и индонезийци па се гърбят с геотермална енергия , в нова зеландия също ... и на тях да пишем че така не се прави ...абе доста мога да пиша ... има ли смисъл ?! тука ще си димим с въглища още 50 години ... :))) ... твърде вероятно и някоя и друга рассийска ядрена печка от миналия век да си спретнем ... :))) ... колко му е ... но пък стабилно ...
1
 
10
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Зелените проекти няма да бъдат ефективни поне още 50 години.Биомасата е най - лошото нещо случвало се на земята.Въглищата за съжаление не са алтернатива, защото отделят вредни елементи при горене.За ядрената енергетика малко не съм съгласен защото инвестиции там се правят само с военни цели и така е от десетилетия.Който предрича смърт на нефта просто трябва да се огледа и да види, че всичко около него е нефто - продукти.Колкото до природния газ - за САЩ имам някой съмнения но навлиза.