Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Русия и Сие ограничават износа на пшеница. Какво ще означава това за България?

У нас, въпреки засушаването, ще има свръхпредлагане, предвид и запасите страната ни няма основание да спира износа

0
 
6
 
10
Oбичам България до: ivan.kostov.39
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Единствената ти грешка е, че това се случва всяка година - просто количество е различно. Иначе нас не ни засяга по никакъв начин - некачественото зърно се изнася за пазари като Индия.
3
 
10
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Последния път, когато четох подобна статия, беше преди дваисетина години. След това житото беше " продадено" по документи напусна страната и през зимата, когато цените скочиха бе "купено" пак по документи. Начислени му бяха транспортни и други разходи и така, без физически да мръдне от складовете, някои мафиоти реализираха огромни печалби за сметка на бедния народ.
1
 
6
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това, което наистина ни засяга, не е спрения износ от Русия, нещо, което се очакваше и е достатъчно предвидимо - количествата, които се изнесоха са достатъчно високи, мисля, че са на 2-ро или 3-то място в историята им, нас ни засяга спрения износ от Румъния, която е доста голям износител на наше зърно. Като цяло тази година е специфична и като всеки сектор е трудно да се каже какво ще се случи - имаме ниска цена на нефт и респективно масла, намалена консумация на горива и респективно био компонента им, които са една огромна част от консумацията на зърно. Също има и затворени заведения, намален туризъм(лятото ще покаже до каква степен), които са основни консуматори пък на храни и голям генератор на загубите на храна, които в световен мащаб са към 30%, т.е. при едно по-съвестно управление на храните, може би тази година ще имаме доста голямо разминаване между предлагане и търсене, с превес на предлагането.
3
 
10
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Вярно че сравнявате пшеница с пшеница, но все пак нещата си имат нюанси. Зърно докарано от 3000 километра до морския бряг, губи икономически смисъл. Руските производители искаха намаление на тарифите, защото печалбата остава при превозвачите. Някой може да изтъкне приликата с Канада, но обработваната площ от фермер е многократно по-голяма от тази в русия. Продукцията и е некачествена(не само глутеново съдържание, а и гъбни зарази) и всяка страна може да забрани вноса и. Пример са турция и Египет, които са правили това. Така че експорта по принцип е хубаво нещо, но не винаги. В момента изнасят нефт, но газ пикаят.
8
 
9
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Животворните санкции за импортозамешчението дават бавен, но неумолим резултат.
Нефтената промишленост на рашистан е на предела си... нито едно ново находище нямат разработено, защото нямат технологии.
Идва ред и на селското стопанство .. липсата на нови машини, семена и торове, вече дават спад в реколтата и се появи недостиг на жито в самата рушлямия. От износител, скоро може да стане вносител.
Това е драматичен спад във валутните приходи, а след нефта и пшеницата се задава още един удар цената на газа ... задава се цена от 65 до 70 долара за 1000м3.
Девушки не могат да изнасят, щото са бъкани с корона вирус, военните сделки до една пропаднаха ... какво остана за износ ... само война и смърт. Никой няма да може да предрече деня на разпада на русия, както на СССР, но процесът е неизбежен, дано е с малко човешки жертви
2
 
13
 
5
mrynmryn до: mvr0306
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Имам познат земеделец (пшеница), когато и да го питаш, добивът е нисък, но иначе си кара бентли + още 4-5 коли, всяка над 100к нова.
1
 
11
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В Добруджа също тази пролет е доста сухо; ако влагата не навакса през май месец добивите ще са ниски.
10
 
11
 
3
Dr. Vatnikov до: michaelis23
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Лопата редовно хващам, балaмурник с петолъчка, че в двора имам дръвчета, храстчета и цветя. И не виждам защо трябва да ме е срам от това.
16
 
9
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И сега какво, таварищи, ще спрете износа на фуражната си, нискокачествена пшеница ли?
Ми добре, ЕС произвежда 2 пъти повече от Русия и това без Украйна.
От нея 25% отива за износ, просто защото има излишък. Без Украйна, там има още много.

Расийка спира износа поради една причина - трябва им нещо евтино да изхранят народа, че задаващите се вренена ще ги върнат във времето на Лаврентий Берия.
12
 
10
 
1
преди 1 месец
тва означава, че Ватника и Софона с останалите гащници треа фащат лопатата и да почват да копат ...... тва означава за Българията .... :))