Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Възходът и падението на офиса

Първоначално офисите приличаха на заводи, след това се превърнаха във втори дом, идва ли сега краят им?

   1| 2    
1
 
3
 
14
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Значи просто не си попадал на правилното място.
Преди години си забраних да работя за българо-чорбаджийски фирми, за турски, за гръцки, за руски, въобще за никакви източноевропейски или южноевропейски фирми, за китайски и тн.
И в един момент попадаш на място, където ходиш с кеф на работа, особено пък ако това, което правиш ти носи удоволствие.
:))
0
 
3
 
13
khao до: Dr. Vatnikov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
не че не си прав де, погледни и от другия ъгъл и затвора е само помещение... ама пълнежа къв е! корпоративната среда на офиса убива душата ти :)
0
 
4
 
12
khao до: Dr. Vatnikov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
значи 6 пъти не съм имал късмет..
0
 
5
 
11
Dr. Vatnikov до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Бъркаш, не офиса убива клетки, а лошото управление от слаби мениджъри.

Работил съм на места, с които с голямо удоволствие отивам в офиса всеки ден.

Офисът е просто помещение. Пълнежът е важен.
2
 
2
 
10
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
до всикчи млади .... избягвайте работа която се работи в офис! офиса убива клетки, убива всичко!
6
 
1
 
9
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
IT са една малка част от офис работниците. Голяма част от работилите до сега хоум офис не са представителна извадка, понеже самия хоум офис почти не съществува в България.

Масовия служител има почти нулева мотивация, и има нужда от постоянно подкарване така или иначе. Хоум офиса даже създава възможност за още по- инвазивен контрол и безцеремонно прилагане на административни санкции, намаляване на заплати и рязане на бонуси.

Изпращаш 500-1000 офис служители (не ИТ ест.) хоум офис, притискаш ги с таргети и който не ги стига - мъмрене или уволнение, 8 часовия работен ден става 12 часов. Не плащаш ток, интернет офис пространство, вода и т.н. Въобще мечта.

Работилите до сега хоум офис са едно изключение и дори не могат да си представят колко изгодно е това. Ако не се върне офиса, ще виждаме зачестили превъртели от работно натоварване и напрежение.
3
 
4
 
8
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Офисът няма да изчезне! Човек трябва да има място, където да избяга от жената и децата! Иначе, раждаемостта колкото и да е ниска, съвсем ще падне до нула.
2
 
4
 
7
преди 7 месеца
Като работещ в IT от години, предимно с дистанционни среди, мога да потвърдя че Dr. Vatnikov ви го е казал - точно така е както го описва! Ентусиазма идва от хора, до сега не работили хоум офис или поне не дългосрочно. Много скоро липсата на контакт става проблем - и социален, и мотивационен и организационен. Мъртво родено е това, много малка част от персонала "стават" за дългосрочен хоум-офис и това ще си проличи много скоро ..
3
 
5
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Това звучи страхотно. Не се занимаваш с безумни мийтинги които може да са просто имейл. Ерозираща пъдарщина от разни комплексари. Работа да се покрие таргета, тоест всичко точно щом се покрива таргета, липсата на близка връзка с фирмата е само плюс. Въобще хоум офиса изглежда като рай за редовия служител и ад за разни измислени меринджей дето почват да се чувстват излишни, защото са.

Иначе е ясно че офиса ще се завърна по-силен от всякога, такава свобода не се дава просто така :Д Очаквам още по депресивни офис среди малко след отминаването на истерията.
6
 
5
 
5
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Само пресните клавиатуристи, пощракали 2 месеца от вкъщи, могат да са оптимисти, че било новата реалност!

Питайте някой с 5 години опит в хоум офиса, да ви каже, какво се случва при подобна изолация и зуум "срещи", на които си по риза и долни гащи, гледаш умно, но не слушаш дрънканиците на някой и скролваш нещо на мобилния, докато свърши.

Липса на мотивация, слабите духом просто спират, щото чакат някой да ги подкарва (а това е мнозинството), ерозираща йерархия, липсваща социална среда, спиращи мозъци и затъпяване, няма истински *** или колектив (който както му харесва), работа колкото да се покрие горе-долу таргета, липсва близка връзка с фирмата и служителите, никой не знае кой, какво и как се случва...и тн. и тн.

Това са само част от благините.
Питайте тия с опит, не разни млади дихатели.