Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Китай настройва страните от ЕС една срещу друга

Щетите, нанесени на съюза от Brexit, ще бъдат нищо в сравнение с тези, които Италия и други държави биха могли да нанесат, отваряйки се към Пекин

   1| 2    
2
 
1
 
11
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
А, сега Вовата не бил виновен... Твоето IQ е слабо, иначе нямаше да се опитваш да заработваш като интернет-трол, на ниво - елементарен бот.
1
 
4
 
10
преди 1 месец
Сега пък Китай са виновни. За безобразията в ЕС, породени от пълното неадекватство на тия, дето я управляват, все някой отвън е виновен.
4
 
8
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
От Посолството сега плащат за статии на тема льош льош Китай. А статията с анализ за "Монбат" на Бобокови още я чакаме.
4
 
3
 
8
Dr. Vatnikov до: korn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Крайно време е това да се случи, аз съм много ЗА.
5
 
3
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Най важното е че, ЕС вече няма да се различава от САЩ и Руската федерация. Неофициално ставаме свидетели на раждането на една нова държава-ЕС. Предстоят интересни времена.
4
 
5
 
6
korn до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Преди години гърците като разиграваха същите циркове като италианците, отидоха при Путин за пари и се върнаха без нищо. После си дадоха най голямото пристанище на китайците и се очакваше мега инвестиции и кви ли не чудесии. Нищо не се случи. На края разбраха че е най добре с лошия германец, отколкото с добрите китайци и руснаци и се кротнаха. Италия я чака същото.
2
 
5
 
5
zelka007 до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
не е само шри ланка ... ангола , етипия , конго судан и пр. ... има си даже термин в международните финанси за китайските шитни ... debt-trap diplomacy ... :)))
4
 
5
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Циркаджиите на Европа ще гушнат от коронаоблигациите 80 милиарда евро, като грант(безвъзмездно). Не съм сигурен, но доколкото си спомням Китай е изразходвал точно толкова за инициативата пояс - път точно и основно като заеми. Италианците може да са шемети, но много добре знаят къде се раздава баница.
4
 
8
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Италианчетата все гледат да хитреят, италианските правителства винаги, както и гръцките, са си купували любовта на избирателите с пари. (Социални харчове, за които не им стигат парите и взимат назаем).
И когато в един момент господинът, от който са взимали (ЕС) им каже "айде стига толкова, ще харчите колкото имате, няма да ви давам повече", те залюбват следващия, който им обещае нещо.

Но с Китай са сбъркали. Мислят си, че ще получават пак, както преди и ще има ала-бала ще върнем някой ден, но китйчока не дава кредит така!
Ще има "ааа, не можете да си върнете кредита ли, я това пристанище го взимаме тогава...." и така хапка по хапка, цялата инфраструктура, която ги интересува. И после пак ще скимтят "ма моля ви, спасете ни...'

Да проверят какво се случи на няколко страни, дето правиха такива "проекти", като Шри Ланка, например.
6
 
4
 
2
Dr. Vatnikov до: panther
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не, той няма пари.
А както сигурно си чул, "решава тоя, който пари".

На Малкото Пу му стигат ръчичките до възрастни индивиди със слабо ай кю, милеещи по соца.