IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маги Назер: Трябват ни устойчиви решения като гарантиран минимален доход

Онлайн образованието показва как да реорганизираме образователната система, посочи изпълнителният директор на фондация “Солидарност в действие”

12:31 | 29.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кризата показа по-голяма необходимост от повече устойчиви решения. Гарантираният минимален доход съвсем скоро ще се превърне от утопия в съвсем належащо решение. Това мнение изрази Маги Назер, изпълнителен директор на фондация “Солидарност в действие”, в предаването “Update” на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя коментира отражението на пандемията върху дейността на фондацията, която ръководи и посочи, че кризата е възпрепятствала някои от планираните проекти на “Солидарност в действие”, тъй като за тях живото общуване е от първостепенна важност.

Назер разкри, че пандемията обаче е вдъхновила няколко нови инициативи, включително обучения за емоционалното развитие и намирането на добър баланс между това да сме активни и продуктивни и да се грижим за своето психично здраве.

“Създалата се ситуация ни показа колко сме взаимосвързани и как няма как да правиш каквото и да е било в изолация. Тази перспектива ще се използва за това да сме по-солидарни и да си помагаме, а новите начинания да са с максимална грижа и отговорност за всички”, посочи тя.

По думите на Назер ключов сектор за развитието на страната ни трябва да е образователният.

“Онлайн образованието създава предпоставки да помислим как трябва да изглежда образователната система и как тя трябва да бъде реорганизирана”, съветва изпълнителен директор на фондация “Солидарност в действие”.

Как се пресъздава виртуалната реалност? Време ли е младите хора да започнат собствен бизнес? Кои организации помагат да се развият идеите. В кои сектори Маги Назер вижда перспективи за развитие?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “UpDate” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още