Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

България има потенциал да замени въглищата с ВЕИ до 2030 г.

Делът на възобновяемата енергия в страната може да нарасне до 75% към 2030 г., посочват от BloombergNEF в проучване, засягащо България, Чехия, Полша и Румъния

   1| 2    
3
 
1
 
5
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ох, ох ! Ние потенциал имаме, ама желание нямаме. :-(
1
 
6
 
4
mrynmryn до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не, че нещо, но геотермалните източници в България нямат потенциала за производство на електричество, температурата им не е достатъчно висока.
5
 
4
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Пълна идиотия ! Вятърният капацитет в Бг отдавна е усвоен. От тук нантатък колкото и перки да забучите, няма да вдигнете производството, а само драстично ще оскъпите микса. Слънчев капацитет има, но той, както навсякъде по ЕС, работи едва около 1/8 от времето и изисква зловещ баланс. Хидроенергийният потенциал отдавна е усвоен и освен ПАВЕЦ друго не остана, но и той е в случай на запазване на ядрената компонента. Албанците добивали по 5 ст., кога ? В 12 през нощта или декември при -20 градуса навън ? Само *** могат да твърдят подобни безумия.
6
 
3
 
2
преди 2 месеца
разбира се , че имаме потенциал .... вятъра , слънцето , геотермалната енергия са местен ресурс ... албанците добиват ток от слънце на цена под 5ст за киловат ... в румъния най-евтиният ток в момента е този от вятърни централи ... турците изграждат усилено базови мощности с геотермална енергия ... да , електропреносната система трябва да се модернизира и това ще струва пари ... в целият европейски съюз , а и по света , точно това се прави . трябва да се проектира така , че да интегрира надежно ВЕИ . толкова успешни примери има по света вече ... нищо , че форумното консервативно войнство е на друго мнение ... :)))
1
 
3
 
1
Dr. Vatnikov до: power grid
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Гледам, че ти вече си го направил.