Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Завръщането на инфлацията в развитите страни е невъзможно без валутна девалвация

Да се допусне обаче, че всички системни валути в света ще се обезценят значително, е меко казано твърде смело

   1| 2    
0
 
1
 
16
julian12 до: abdul
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
До някъде си прав.
2
 
3
 
15
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Разбира се, че е възможна. Само, че трябва да се актуализира методиката на измерване.Причината за ниската инфлация не е липсата и, а невъзможността на методиката да я отчете. Ефекта върху валутите на "развития" свят би бил вторичен.
1
 
1
 
14
julian12 до: julian12
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
*окрупняване
2
 
3
 
13
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Също така за да има икономически разтеж, лихвите не трябва да клонят към 0, а точно обратното. Измислиците, че инфлация няма поради тази причина намаляваме лихвите е безумна. Това води до убиване на банките и останалите институции, които печелят от лихви. С това убиват конкуренцията и възможноста за развитие на малък бизнес. Та както написах по-долу... картинката е повече от ясна.
5
 
2
 
12
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Идеята на цялата корона пародия е укропняване. През последните 10 години централните банки убиват банките и ще им изземат функциите.
3
 
0
 
11
преди 10 месеца
ПП "България на труда и разума" (БТР) е първата ММТ (модерна монетарна/парична теория) партия в света, регистрирана в СГС на 28.02.2019 г. Това е ММТ програмата й: https://xn--90a4af.xn--90ae/bg/dokumenti/kratkata-versiya-na-programata-btr.html
2
 
1
 
10
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Аз кеш повече от 1000 лева не държа :) Активи,имоти,злато, крипто
7
 
3
 
9
Lucifer до: hazard
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
15-20% е само началото, което Вече наблюдаваме....следва урокът на Тофор Вълчев от 96-97г: инфлация, ускорена инфлация, галопираща инфлация, хиперинфлация, масови банкови фалити(12 банки за 6месеца), фирмени фалити, деноминация с три нули, И след това чистилище черешката на тортата беше валутен борд подарък от Майкъл Деплер! Всичко това следва в световен мащаб, новия световен валутен борд ще е добре познатият златен стандарт! Но това бавно умиране ще се проточи поне десетилетие...
9
 
1
 
8
hazard до: Dr. Vatnikov
преди 10 месеца
Колко да падне долара, 15-20% ?Ами нека и инфлацията да е толкова, няма лошо.Ще се отпуши световната икономика поне със така евтини суровини.
4
 
7
 
7
Hahoto до: novata_ikonomika
преди 10 месеца
Виж сега дядо Бъфет стиска над 130 милиарда кеш и чака да се срутят активите като вече е набелязъл какво ще напазари на -50,-80 процента. Ако сега си изтряскаш кеша, може да пропилееш предстоящи възможности, които излизат веднъж на 10 години, а при тия балони може и на много повече. Надуването на балоните е към края си, първо ще изгърмят, после пичовете ще си напазарят и след това тия мантри за валутна девалвация може да се сбъднат. Защото когато ФЕД за последно се опита да спре надуването на балон, постигна Голямата депресия. От тогава ФЕД чака балонаът *** сам, а после гледа да ограничи щетите! Така че ако се осланяш на Ватьовата логика, може да се напълниш със скъпи активи, които после да се обзценят, а след това да мине и една девалвация, за да ти го донапляска качествено. Така че имаш свободата да мислиш ;)