Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ще успее ли дигиталният юан да прекрати глобалната доминация на долара?

За да се пребори с щатската валута, Пекин първо трябва да накара китайските потребители да загърбят местните частни онлайн разплащателни приложения

1
 
0
 
10
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
машиии, само едно нещо липсва в статуята...ей така в два реда да обяснят както е туй нещо дигитален юан?... звучи футуристично, стадото блее, език цъка...
1
 
4
 
9
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Юанът е тоалетна хартия.
2
 
5
 
8
bgMan до: 0pk
преди 10 месеца
Най-голямо е вътрешното потребление е там, където хората са най-богати.Китай може да води по бройка нови милиардери но не е държавата с май-богато население. Тези които живеят добре в Китай са само изключително добре образованите хора, който са няколко десетки милиона на фона на 1,5 милиарда необразовано население тънещо в мизерия в крайните улички и предградията.
3
 
3
 
7
преди 10 месеца
А упражнението с дигиталния юан е за да се оберат $-ите основно на китайците защото амбициите на управляващата компания взеха да надминават ограниченията на галактиката, в която живеем, а печатницата за долари тотално си промени политиката към така гладния за долари Китай и взеха да им стягат примката.
4
 
4
 
6
bgMan до: 0pk
преди 10 месеца
Ами ако ЕС в момента беше около 550 милиона. Сигурно затова плановете на някои европейски политици бяха потокът от около 1 милиард имигранти от Африка да попадне основно в Европа и да бъде интегриран по подходящ начин за да може след време да се превърне в движеща сила на огромно вътрешно потребление. Само спешно изключиха от това уравнение ДВГ за личните МПС за да се запази природата.
3
 
5
 
5
0pk до: bgMan
преди 10 месеца
С тия търговски и вирусни войни, в един момент всички ще преминат предимно на вътрешно потребление. Дай да помислим заедно, къде по света има най-голям потенциал вътрешното потребление? :D
5
 
5
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
С какво дигиталният юан е по-добър от долара, при който голямото мнозинство от транзакции също са дигитални? Амбициите да го измести като световна валута са смешни, юанът дори не е сред 7-те най-търгувани глобални валути. И няма как да бъде, докато е под контрола на Комунистическата партия. Това, че притежавал "някои от елементите на блокчейн технологията" няма да му помогне особено, защото точно на-важните не ги притежава.
5
 
5
 
3
преди 10 месеца
Освен това от няколко години тече трескаво изтичане на производствата от Китай към Виетнам, Индия, Индонезия и няколко други страни. Болшинството новонапечатани евробанкноти се харчат от еврипейската индустрия за преместване на цялото производство, складиране и логистика обратно в Европа. След 5-6 години външният свят ще намали драстично покупките от Китай. Затова самият най-виден другар и световен глобалист, Си Дзин Пин вирусодарителят, започна преди около месец да приказва, че основният двигател за китайската икономика оттук нататък ще бъде вътрешното потребление затова производителите да се насочат само към качествено производство, което има малко по-висока цена.
3
 
7
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Да бе юана ще измества долара, няма еврото да го направи ами някаква си валута от държава със централизирано управление ще го направи.
3
 
9
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Дали юанът е хартиен или дигитален - все тая.И не, нито доларът, нито еврото ще измести.