Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Работа от вкъщи - трябва ли работодателят да плаща интернета?

В условията на локдаун и извънредна епидемиологична обстановка действат допълнителни законови разпоредби, посочва д-р Тодор Капитанов

1
 
4
 
6
abdul до: ПИЧ
преди 1 месец
Няма профилна снимка
така е. интернета не става за дъвкане.
пица. пицата става. нека работодателя да покрива пицата.
0
 
6
 
5
преди 1 месец
Стига сте дъвкали глупости. Интернета за 20 лв, това ли е проблема ? А се взимат неколкохилядни заплати. Очевидно , че не може работодателя да плаща на всеки и интернет на 100 човека или на 200 или на 1000 души да плати. Очевидно, че това е една дъвка, а не реален проблем.
Реалния проблем е инфлацията, която ни чака, за това трябва да се говори.
0
 
2
 
4
khao до: V.At.
преди 1 месец
Няма профилна снимка
еее, само ти ли не се усети да ги изпишеш като целеви бонус тия разходи ? :):)
0
 
2
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Плащането на каквито и да е разходи в дома, според българското данъчно законодателство, са скрит доход и се облагат с данък. Освен ако има строго определен начин за доказване, че тези разходи са за производствени цели.
Първо данъчните, после работодателят.
Между другото, ако си спомняте, преди 5-6 години имаше такава кампания на данъчните за ползване на служебен компютър за лични цели. Много ЕТ бяха пропищяли. Та и сега се притеснявам за тези няколко лаптопа, които са взети от моите служители в хоум офис. Дали няма да дойдат данъчните и да ме питат за тях? Че не се и признава ДДС за тези разходи.
Що се отнася до Интернет - ами неограничен Интернет с телевизия на Виваком е около 20-тина лева. Абсолютно несъществен разход, ако не се брои данъчната ревизия :)))
1
 
5
 
2
khao до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
трябва... даже трябва да ми плаща и за тоалетната хартия... обикноевнно тропах в офиса ! :D
1
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В България, интернета е неограничен от доста години насам. Да не говорим, че повечето хора са с разни пакети, все едно да кажеш, че ако не работиш от вас, ще си спреш нета. За 30 дни, през ремоут, правя 5гб трафик, което е нищо. Един колега искаше да му плащат тока, че иначе не би си пускал климатика в тях или компа през деня, в което има повече логика, от това да ти плащат нета.