Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Роботите ще помогнат на Китай да удвои своя БВП до 2035 г.

Китай използва автоматизацията, за да покрие празнините в производството, оставени от проблемите със застаряващото население, както и за да ограничи разходите за труд

0
 
4
 
6
evlogi до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
То в сегашно време понятията външен вътрешен нямат особен смисъл.поради си е дълг, не е важно кой го държи, а в каква валута е деноминиран.Това е доста сложна материя за любителите на миналото.Китай действително има натрупан огромен дълг,(над 250% от БВП според повечето оценки)чрез който вече едно десетилетие подпира изкуствено икономическият си растеж , използвайки огромно наливане на пари в инфраструктура и строежи със съмнителна рентабилност.Понеже този дълг стои в балансите на държавните банки и на местните правителства, не се появява в официалната статистика като държавен, но дефакто си е точно такъв.И една голяма част от него на практика е необслужван, но се разсрочва и предоговаря, за да се поддържа официално нивото на обслужваните заеми ниско.Благодарение на тези хватки и факта че дългът е деноминиран в юани, както и поради факта, че партията може административно да задължава банките да опрощават дългове, засега структурата се крепи.Докога ще успеят, едва ли някой може да каже.
0
 
4
 
5
evlogi до: дядя Вова
преди 2 месеца
Дядка, дори и след това удвояване, размерът на БВП на глава от населението в Китай през 2035 година ще бъде над 2 пъти по-нисък от съответния показател в САЩ.Пък що се отнася до водородната ти бомба, откакто се помня я сънувате в мокри сънища, пък тя не показва никакви признаци за детониране..
3
 
4
 
4
Dr. Vatnikov до: дядя Вова
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
В случай, че не знаеш, а то очевидно е така, китайския вътрешен дълг е 2 ПЪТИ по-голям от американския външен дълг.
3
 
4
 
3
zelka007 до: дядя Вова
преди 2 месеца
айде са па 2035 сложи финала ... :))) ... преди нова година беше за след нова година ... последно кога ще свършва ... ?!
5
 
3
 
2
преди 2 месеца
А това до 2035 г. ще изгърми като водородна бомба!https://usdebtclock.org/
5
 
4
 
1
преди 2 месеца
Роботите ще помогнат на Китай да удвои своя БВП до 2035 г. ЛГБТ и BLM ще увеличи американската демокрация до 2035 г. двойно..