Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Колко струва производството на водород?

Макар и по-висока, цената на зеления водород трябва да бъде разглеждана на фона на екологичните заявки на развития свят

1
 
2
 
4
Banan до: grainis
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не твърдя че съм 100% прав, но въпреки всичко мисля че електролизата на вода в някои случай е добра алтернатива за добиване на водород. Вместо скъпо струващите електроди от неръждаема стомана, мисля че използването на платина или поне стомана с покритие от фин слой платина ги предпазва от корозия за много дълъг период. До колкото се отнася до лимитираното време за работа на слънчевите панели, това така или иначе е безплатна енергия която така или иначе се пропилява ако не се използва.
2
 
5
 
3
grainis до: Banan
преди 2 месеца
Електродните плочи на Водородния Електролизер се изработват от скъпа неръждавейка (90% от цената на целия Електролизер) и животът им при нон-стоп работа е макс. 2 години. Плюс още цял куп джаджи, електроника, филтри, фитинги, уплътнения, уреди, жици, и т.н. Тоест, на всеки 2 години трябва да си купуваш нов електролизер, така че печалбата ти отива на кино. Соларните панели също не са безплатни, заемат голяма площ, изискват поддръжка и т.н. , освен това работят само 5 часа от денонощието и КПД-то им е само 17%.Най-евтиният начин за добив на Водород в момента е стийм-реформингът на Метан, който съдържа 4 атома Водород в молекулата си (CH4), а водата - два (H2O). Топлинната енергия за процеса идва от Прахови Горелки (wtsab.com), захранвани с Прахово Гориво от сушена и смляна Бамбукова Биомаса, на нулева себестойност - https://nula-energia.alle.bg .За разлика от Фосилния, БиоМетанът добит от Растения е 100% Карбон-Неутрален, защото цялото количество отделен в процеса СО2 се връща обратно като храна за растежа на нови растения.Така че имаме 100% "Зелен" Водород, произведен БЕЗ Електролизер, на извънредно ниска цена.
1
 
7
 
2
преди 2 месеца
Себестойността на Био-Водорода е под $0.10/kg . Получен чрез Стийм-Реформинг на БиоМетан - https://horti-energy.alle.bg , произведен чрез Anaerobic Digestion във Вертикална Аеропонна Ферма - https://vertikana-ferma.alle.bg , от свръхбързорастящ (1м/ден) Бамбук Беема - https://bamboo-biomass.alle.bg или от Кафявото Водорасло Гигантски Мехурчест Келп - Macrocystis Pyrifera - най-бързорастящият организъм на Земята. Светкавично-Растящият Бамбук Беема предлага ежедневни Жътви (400+ на Година) и Гигантски Добиви от хиляди тонове дневно свежа Биомаса, която може да се ползва за храна и фуражи, да се суши и продава (70/тон) или да се смила и ползва като Прахово Гориво за Прахови Горелки (wtsab.com) и Турбини-Ел. Генератори, да се пелетизира, брикетира или разлага за добив на биогаз, биометан, биоетанол.Още по-евтино и лесно за производство, складиране, съхранение и транспортиране, както и 100% СО2-Неутрално, е Инженерното Фъстъчено Олио (ИФО), добито от бързорастящ (60 дни) сорт (Лотос) Фъстъци, отглеждани върху Рото-Елеваторни рафтове, в Аеропонна Ферма с 24-часово Cyan-LED Grow-Light Осветление и Аерозолно Хранене върху корените, листата и стеблата. Прилагането на тази технология предлага над 2000 пъти по-високи добиви от стандартните ( 600 Тона срещу 0,3 Тона от Декар заета от Фермата площ ).ИФО може да се емулгира с до 50% Вода с цел по-пълно изгаряне и значителни икономии. Полученият Аерозол може да захранва компактни и свръхмощни Газови Турбини. Също така, от ИФО се добива висок клас БиоДизел. - https://biodizel.alle.bg .Без никакво съмнение, ИФО ще бъде Горивото на Бъдещето - в пъти по-безопасно, евтино, безвредно и лесно за производство.
3
 
5
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Това би трябвало да е един (да не кажа най) лесните за производство газове. Всичко от което се нуждае човек е вода и някакъв източник на електричество ( слънчева енергия например соларен панели). Защо не се произвежда от електролиза на вода за мене е необяснимо. По точно си го обяснявам с факта, че няма икономическа изгода да се произвежда по евтин екологичен начин.