Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Истински проблем: Цените на жилищата в Европа растат въпреки коронавируса

Пазарните наблюдатели очакваха, че те ще останат стабилни или ще намалеят по време на пандемията, но това не се случи

1
 
8
 
9
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Статията е некоректна. Имотите САМО в големите градове, където има концентрация на бизнес, растат. В Южна Италия има селища, които ти ги подаряват, ако останеш. Я отидете в Източна Германия, без Берлин, да видите цените как "растат".
1
 
9
 
8
mvr0306 до: khao
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Пандемията е удобното обяснение - ако не се лъжа Германия беше почти в рецесия точно преди пандемията. Съответно ЕЦБ "подпомагаше" целия ЕС с разни "инструменти".
1
 
7
 
7
khao до: mvr0306
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
еми те цените са такива заради над 10 годишното печатане... ако не ги вдигнат сега, цените ще се изпомпат още повече ... за това казвам че няма връзка мезду пандемията и цените!
2
 
9
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Неизбежно е инфлацията да тръгне - сега при повечето суровини, имоти, утре и по магазините. НО - според мен ЦБ само плашат - няма да вдигнат лихвите - това ще убие кредитополучателите - фирми, граждани и правителства. По-скоро, след 2-3 години ще имаме някакво голямо мазало...
1
 
4
 
5
преди 3 седмици
https://***.banker.bg/pari-i-pazari/read/zapadut-startira-vuzhodiashtiia-lihven-cikulЗападът стартира възходящия лихвен цикъл1.Унгария е на първата стартова позиция на "пистата" на лихвените увеличения след като COVID-19 плъзна по света.2.Централната банка на Исландия първа сред "колежките си" от Западна Европа затегна паричната политика, за да овладее инфлационния ръст.3.Преди решението на исландските централни банкери Норвегия привлече внимание като евентуален западен лидер в затягането на монетарната политика със заявката си да качи лихвите още през септември.
9
 
1
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
и кво общо имат двете неща, та чак въпреки...
0
 
13
 
3
преди 3 седмици
Цените на всичко растат, айде да растат и доходите, че иначе няма как да стане.
2
 
11
 
2
преди 3 седмици
Печат лудо, цени лудо. 1:1
2
 
13
 
1
преди 3 седмици
Въпреки примера от 2008 година и балона тогава ,хората така и не си извадиха поука ,и продължават да допускат същата грешка,както тогава.В статията правилно е отбелязано "балони на жилищните цени.." и "централните банки ще трябва да повишат лихвите, за да задушат растежа, а купувачите на жилища може да се окажат с дългове, които не са способни да обслужват"....все истини доказани въъв историята....Ситуацията е същата и в България.Ако се обадите на 10 обяви за жилища в имотен сайт и попитате защо вдигат цените ,ще ви отговорят,защото пазара се раздвижи ,или защото собственика така реши,....банките ще наливат докато и последния кредитополучател е неспособен да изплаща на фона на тези цени ...В ситуацията не е важна лихвата и нейния размер,защото цените на имотите вече са толкова големи ,че не компенсират ниските лихвени проценти по ипотеките .