IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на "Синергон Холдинг" ще намали капитала си с обратно изкупуване на акции

"Синергон хотели" ще изкупи 1,5 млн. собствени акции на цена от 1,05 до 2,5 лева, за да приведе капитала в съответствие с активите си

16:50 | 08.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Синергон Холдинг АД</em></p>

Снимка: Синергон Холдинг АД

„Синергон хотели“ АД – дъщерно дружество на „Синергон Холдинг“, ще изкупи обратно и ще обезсили 1,5 млн. собствени акции с номинал 1 лев всяка, за да намали капитала си.

Това се вижда от предложение за обратно изкупуване на акции, обявено по партидата на дружеството в Търговския регистър.

Решението за обратното изкупуване и обезсилването на акциите е взето на извънредно общо събрание на акционерите на компанията, което се е провело на 30 август 2021 г. в „Гранд Хотел Пловдив“ в Пловдив.

След обратното изкупуване и намалението капиталът на дружеството ще стане 20 664 032 лева. В момента размерът на капитала на дружеството е 22 164 032 лева.

Целта е да се приведе основния капитал на дружеството в съответствие с наличните активи.

Минималната цена на изкупуване на акциите е предвидена да е 1,05 лева, а максималната – 2,5 лева. За първите 30 дни ценовият диапазон ще е 1,05 – 1,5 лева, за останалите дни от срока – от 1,51 лева до 2,5 лева.

Началото на обратното изкупуване е 9 септември – денят след деня на вписване на предложението и протокола от общото събрание в Търговския регистър (8 септември). Срокът за обратното изкупуване е 3 месеца, т.е. до 9 декември процедурата трябва да е приключила.

Акционерите ще подават писмени заявления за приемане на предложението за продажба на акции. Ако максималният брой акции, които подлежат на обратно изкупуване, бъде изкупен преди изтичането на определения срок, процедурата ще се прекрати.

Дружеството „Синергон хотели“ управлява два хотела в морския курорт „Слънчев бряг“ – „Гларус“ и „Искър“.

В портфейла на "Синергон Холдинг" влиза и "Белчински минерални бани".

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още