Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Биткойнът е все по-малко дигитално злато и все повече рискова акция

Настоящата среда на събития, които потенциално могат да произведат големи новини, обяснява защо биткойнът и акциите са по-тясно свързани

   1| 2    
1
 
0
 
11
khao до: cherney
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
ти понеже разбираш, веднага изчезваш и спираш с коментарите всеки път като ти зададем от неудобните въпроси покрай битконя. :):) И това че някой си имал 100 млн и бил шеф на хедж фонд и имал коньове... точно нищо не означава! Човека вижда че има балъци и е решил да спекулира като направи едни бързи пари от пирамидата ... богатството не е функция на акъла! ... има милиони по умни и по бедни от Бил Гейтс... примерно! ... както има и милиони по богати от тия дето спечелиха Нобелова награда миналата година... е и ?
2
 
2
 
10
metalbig до: cherney
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
"Обикновено говорят хора, които не разбират абсолютно нищо от темата, но много искат да имат мнение. " ------------ Да представи си! Живеем в страна в която дори и "неразбиращите" имат право на мнение. Може би Русия или Китай ще ти допаднат повече - там мненията се цензурират. <br/> А сега сериозно: Биткоин не е пари. Той е виртуална стока с нулева стойност. Но има висока цена заради спекулативните очаквания на всички играчи по веригата. Който успее да изкара от биткоина пари - ще вземе нещо (защото всички накрая чакат осребряване в пари). Който не успее ще стои с биткоин в джоба и нищо на касата в магазина. Представи си следния сценарий и си отговори сам на себе си как би постъпил: Ако ти си една държава и имаш изключителните права да емитираш пари, законотворчеството и прилагането на закона пак са в твоя власт, нима ще допуснеш бай Иван да печата свои пари и хората да ползват неговите, докато твоите залежават в банката? Или като стане много нахален бай Иван ще си изкараш необходимия закон за да го озаптиш и да вървят само твоите (държавни) пари?
1
 
5
 
9
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Е, и аз години слушам, че който не харесвал шиткойнчетата, значи не ги разбирал. И винаги без факти в подкрепа на "разбирането". А фактите са толкова прости - шиткойн не прави и не създава бизнес, не носи печалба, не носи никаква съществена полза за обществото, което го прави без никакъв фундамент.
3
 
1
 
8
cherney до: metalbig
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Приблизително пет години слушам тези неща - за законното платежно средство, за шиткойните, за реалните пари и прочее. Обикновено говорят хора, които не разбират абсолютно нищо от темата, но много искат да имат мнение. Разбира се, това, което казваш са пълни глупост.и, но аз отдавна съм свикнал на това и вече не ми прави впечатление. Както написах в предния коментар ...... deja vu.
1
 
5
 
7
metalbig до: cherney
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Финансист не смятам да ставам. Имам си друго поприще за изкарване на реални пари. Благодаря за загрижеността. Реални пари за мен са тези които "имаш в джоба" и срещу тях можеш да купиш каквото си искаш. Пари които са законно платежно средство. И можеш по всяко време да обмениш в друга валута ако е необходимо. Докато за шиткоините чакаш някой да поиска да ги купи на цената казана от теб. Щото ако не успееш да ги продадеш срещу рвални пари, може да се окажеш в положението милионер в шиткоини, а няма пари за един дюнер да вечеря. ;)
4
 
1
 
6
cherney до: metalbig
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
" За държавата това са данъци платени в реални пари"-------------------------И реални пари са тези, за създаването на които ти трябва хартия, боя и решение на някого? Хмммм, с подобни познания относно финансите те очакват трудни дни
3
 
2
 
5
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Светът винаги се е развивал по идентичен в сравнение с минали времеви периоди начин - едни умни хора стават богати, а други с интелектуален дефицит пропускат да сторят това, но за сметка на това впоследствие обвиняват богатите и намират всевъзможни обяснения за неуспеха. Споменатият господин в последното изречение на статията е шеф на най-големия хедж фонд в света с лично състояние от 20 млрд. долара. Той има вложения в биткойн, но ........ е глуп.ав според стандартите на форума на investor.bg.Deja vu
4
 
6
 
4
дядя Вова до: Dr. Vatnikov
преди 4 седмици
4
 
10
 
3
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Шиткойните са нищо. Илюзия, обещания и заклинания по соц. медии и надежда на една особена прослойка,че ще стане бързо богата. Дефакто не предлага нищо, нито печеливш бизнес, нито фундамент, нищо. Нула. Всъщност предлага създаване на хиляди тонове *** и изхабен ток.
2
 
10
 
2
metalbig до: michaelis23
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Май биткойн е само сметка за изхарчен ток. И надежда, че друг абдал ще предложи повече пари за да го купи от теб. Според мен страните разрешиха търговията с криптовалути само защото виждат в това източник на данъчни постъпления. А който е готов да носи риска за цената на "нищото" - да е жив и здрав. За държавата това са данъци платени в реални пари.