Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Какво може да успокои истеричния газов пазар?

Повече газ би помогнал на Европа да увеличи запасите си преди зимата

   1| 2    
1
 
2
 
16
khao до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хахахаха, обаче оправиха и твоите дъщери ! :D:D:D ... и тук оправиха не е в кавички !
1
 
2
 
15
Dr. Vatnikov до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
...а собствените ти деца ти се изплюха на глупостите и отидоха да живеят в САЩ. Какво нещо е живота, а?!
3
 
8
 
14
преди 1 месец
< Какво може да успокои истеричния газов пазар?> Отговорът е *** като бел боб: некой да спре американците да се грижат за енергийната сигурност на Европа! Навсякъде, където си наврат наглата гага, става мазало! <Оправиха> демокрацията в Ирак, Либия и Афганистан, <оправиха> независимостта на Украйна, сега <оправиха> и енергийната сигурност на Европа. Копайте бомбоубежища и се гответе за оцеляване в ядрена война, щото току що сериозно се захванаха да <оправят> Китай и Русия . . .
2
 
6
 
13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И как смятат да решат проблемите? С призиви. Това което трябва да направят е да поканят всички доставчици или поне големите на разговори. Извадят договорите и да почнат изпълняват ли се договореностите. Ако някъде има проблем да се разберат за срокове за решаването. После разглеждат възможностите за увеличаване на доставкита кой с колко може да увеличи. Ако и това не стига почват молбите. Не можете ли да увеличите още и какво да направим за да го направите? Това включва и Газпром и производителите на втечнен газ. Макар че на всички е ясно какво искат и едните и другите. Газпром иска премахване пречките пред СП2 а Катар и САЩ искат по-висока цена и ще залеят Европа. И защо ни е виновен все някой отвън. Няма ли министри и други отговорни лица в Европа които да отговарят за енергийната безопасност? Ситуацията ми прилича като приказката с Неволята. Чакаме да се счупи колата и тогава почваме с призивите. Някой държави в Европа нямат тези проблеми. Защо? Защото имат хора с глави на раменете които могат да видят нещата в преспектива. И други които търсят кого да обвинят за случилото се. Не е нужно да казвам ние от кои сме.
5
 
5
 
12
vzhekoff до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Забравих да те птам - ти в кой коневръз си, нали си баш русофил :) (освен че си и ш.изошфреник де)
1
 
8
 
11
vzhekoff до: Стоян Петров
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хахахах, само ти не разбра кой има изгода да се забавя СП2 :) Може да почакат още 4 месеца немския ргулатор, после още 2 ЕК да одобри. За 6 месеца са +/- 100 млрд кубика по $750 горница - има няма 75 млрд гущерчета отгоре. Колко струваше целия поток - под 10млрд :) Може и да почака :) Гледам в УК даже хладилниците на супермаркетите почнали да спират, защото нямало СО2 за замразяване, който пък се произвеждал от заводите за торове, които пък спрели щото газът скъп :) Не че нещо, ама ми е интересно да наблюдавам - най-големият покер в последните 20 години.
8
 
1
 
10
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кога пускат СП-2? Беше обещал за април, ко става? Вярно че не каза април коя година. Ще го пуснем, ама не и за газпром. Пyтинягата да подготвя три други компании(ако ще и да са само пощенски кутии) - една оператор на потока, две трейдъри на по 50% от капацитета и готово. руснаците и русофилите да си знаете мястото - в коневръза!
4
 
6
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Абе какви са тези призиви :) Просто вдигнете цената и демократичните газовози ще доплуват от Азия в ЕС.Още по-просто е да се пуснат двете тръби в Балтика, те така или иначе са 50% собственост на компании от ЕС :)А най-простото е пръдлеФ да се понапъне - газ ще има :)
0
 
7
 
8
преди 1 месец
Ами просто спрете да употребявате газ и цената му няма да се покачва, а ще пада.
1
 
6
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Отговорът е лесен ВЪГЛИЩА.