Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

"Булгаргаз": Дългът на "Топлофикация София" е проблем за енергийната сигурност

България не изпитва недостиг на суровината, но "Булгаргаз" трябва да може да си плати сметките, заяви изпълнителният директор Николай Павлов

   1| 2    
4
 
4
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Все пак да запитам, защо газпром(разбирай путин) продава природният газ на Германия и Австрия по 240 $ за 1000 куб метра, а на България по 1240$??? И още един въпрос, защо азербайджанзкият природен газ е от два до три пъти по-евтин от руският, а ние не го купуваме??? А Гешев спи ли...... не гледал гражданството на Петков. В краят на краищата не разбрахте ли, че с руснаци бизнес не може да се прави? Ако бяхме тръгнали да строим АЕЦ Белене, щеше да е същата ситуация - постоянен натиск, изнудване и извиване на ръце за повече пари. Спомням си, че даже искаха индексациите да са според руската инфлация. Отпуснатият заем в долари, лихва, че и индексация на цените спрямо руската инфлация.
2
 
6
 
11
Karo до: bgMan
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти може и да не искаш, но дълги години го плащаш, нали?Провинциалистите трябва да разберете, че няма как да се сравняват със столичаните в нашата държава. За столицата може всичко да се дава, и дотации, и пари в биджета, няма начин да накараш столичаните да живеят в некаква провинциална мизерия. Затова държавата пак да дава дотациите и цената в столицата да остане ниска за отоплението.
1
 
5
 
10
bgMan до: Karo
преди 1 месец
Аз не искам да плащам отоплението на шопитее и на селяндуритее там.
0
 
5
 
9
data до: Karo
преди 1 месец
Ку може безплатно нале ?
4
 
3
 
8
Karo до: data
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Какво общо има провинцията с националната сигурност? Само столицата има такова националносигурно значение. Останалите да се оправят сами както могат, но столицата трябва да получава всичко и то осигурено.
2
 
3
 
7
преди 1 месец
Моето отопление явно не е проблем от национална сигурност ? Някой да е чувал проблемите на Топлофикация Варна стоппанисвана от Vеolia ?
0
 
5
 
6
caller до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти чуваш ли се какво говориш? Всички топлофикации в държавата се приватизираха, но столичната няма как, защото за столицата трябва да има отопление на дотирани цени. Ако се тръгне към концесия ще настане голям вой, както при концесията на столичното летище.
0
 
10
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Докога Топлофикация София ще е държавно предприятие?? И субсидирано и крадено? Приватизация или концесия веднага! Ако оцелее - оцелее, омръзна ми цялото общество да плаща за група хора, които ползват услугата, да плаща за бездарно управление и кражбите.
2
 
6
 
4
s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Виновени са КЕВР, които не са сметнали цените на столичното парно така че да може да се покриват разходите. Очевидно е, че цените са нереално ниски, следва да има актуализация и то преди да се натрупат нови задължения.
7
 
6
 
3
преди 1 месец
Добре де, не може ли просто държавата пак да дотира столичната Топлофикация, както винаги го е правила? Няма нужда да се прави на голям въпрос, все пак става дума за столицата, т.е. това е въпрос на националната сигурност, а не за някакво западащо провинциално градче за което на никой не му дреме. За столицата винаги трябва да има пари, да се дотира, да се покият задълженията към момента, както винаги се е правило.