Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Защо всъщност мразим високата инфлация?

Едно от обясненията е, че работниците и избирателите имат ограничена толерантност към сътресенията, които тя предизвиква

0
 
4
 
4
Боян до: viva
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Напълно си прав, в момента и дума не се обелва от ЕЦБ как ще си върне парите дето дава на безброй закъсали държави като Гърция, която 2010 уж щеше да започне да си намалява дълговете, но 12 години по-късно дълга им се увеличава с невероятно темпо??? Лошото е че в ЕС тея с дълговете са много, а тия с парите малко, преди 10 години тия с парите се опитаха да вкарат длъжниците в правия път, но уви и техните икономики закъсаха от тези опити и явно ще се ползва универсалния лек от как са измислили днешните пари преди 500 години и това е инфлацията, малко са случаите когато дълговете са се изплащали реално, почти винаги те са се изпарявали с инфлация. Лошото ще настане когато Германците, Австрийците и Холанците, решат вече да не спестяват, а да харчат е тогава ще дойде потопа от инфлация.
0
 
6
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И този въпрос се задава от професор??? Ами дори и заплатите да догонват инфлацията, какво се случава със спестяванията? Цял живот си спестявал за черни дни, за образование на децата и накрая за една година губиш 10% от парите си. Толкова ли е сложно, професоре? Компенсации за текущ доход може да получиш, но за минал не можеш. Инфлацията го изяжда. И най-лошото е усещането, че губиш доход, за да помагаш на прахосници, които са харчили, повече от колкото са може ли да си позволят. И в днешно време все се гледа да се помага не на работливите и съвестните, а на тези които са нагли, нахални и най-силно реват.
1
 
2
 
2
преди 1 месец
Ако инфлацията повишава заплатите защо нашите работодатели са против вдигането на минималната заплата? С инфлацията би трябвало да стане по-висока от предложеното от правителството.Както и да е с инфлацията свръх задлъжнелите коорпорации, банки и т.н. си опростяват дълговете както нашите кредитни милионери от 90-те, само че с по-скромни проценти.
1
 
5
 
1
преди 1 месец
В статията се говори за грешки НО не се говори за УМИШЛЕНИ грешки.В момента ЕЦБ наля пари БЕЗ реално покритие,тези пари не се изработени и ПОД тях нямаме реално производство.Европейската банка крепи дълга на Италия ,Франция,Гърция за наша сметка,и това е нарочно Лагард излиза и нагло ни обяснява как инфлацията била преходна.Тази жена е за затвор и съд!!