Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Средната заплата в София вече надхвърля 2 хил. лв.

Въпреки пандемията 70% е ръстът в строителството в столицата през 2021 г., сочи доклад на ИПИ

0
 
3
 
6
SA до: nkavrakov1982
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
nkavrakov1982, колко е наемът на жилище в Дания? А, да си го купиш?
2
 
7
 
5
Kolio7 до: abdul
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Някои хора сме учили икономика и аз написах как работи механизма на икономиката. Това че има престъпници, които теглят 60млн. и правят схеми не означава че останалата част от населението трябва да се държи като тях и да иска да стане като тях. Всъщност точно такъв е случая и за това България е на това положение.
1
 
10
 
4
abdul до: Kolio7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
бачкай бачкай бачкай и накрая отива некъв и тегли 60 млн. от банката..Не за друго, ами щото е много продуктивен.Мисля, че морализаторствате, без оглед на мащабния законен обир.. ама това е конспирация все пак.. така че всичко е точно.
10
 
1
 
3
Kolio7 до: nkavrakov1982
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Така е, но единствения начин да увеличиш заплатите без да вдигаш цените е ако високите заплати доведат до по - висока продуктивност. За жалост българина като му вдигнат заплатата продължава да се подпира и да се хвали как е издоил работодателя си за по - висока заплата, а работодателя като не получи повече продуктивност срещу заплатената заплата трябва да вдигне цените на стоките, които продава. Това с вдигането на заплатите е един омагьосан кръг. От утре могат да я направят 10 000 минималната работна заплата и 1 кило домати ще струва 30лв. и само сменяме цифрите без да можем да си купим нещо повече.
6
 
6
 
2
преди 4 месеца
Не е важно колко е стигнала средната работна заплата ,важното е какво се купува с нея .С размерите на инфлацията покупателната способност на тази заплата спада.Проблема в България е че нямаме ценова стабилност ,за справка в Дания една от най-скъпите държави за живот средната им заплата има по голяма покупателна способност от нашите въпреки скъпотията .30-40 000 крони средна заплата -около 5 000 лева нето след данъци -в магазините им има свинско по 15 лева килограма ,цената на един айфон от по скъпите модели е около 8 000 крони -в левове колкото и в България ...има и още сравнения ,в България като се вдигнат заплатите и след тях е потоп от поскъпване на всичко
2
 
2
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Много бре хахахаха :) Со-циал :)