Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Основателно ли се обиди бизнесът на финансовия министър?

Работодателите се засегнаха от думите на Асен Василев, че са некадърни, защото дават ниски заплати

   1| 2    
0
 
6
 
13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Поддържам Асен Василев.По образование съм икономист и съм убеден в това което ще напиша.В България липсва истински пазар на труда. Работил съм 15 години в частния сектор и винаги съм осигуряван на минималната за страната заплата, а съм получавал в пъти повече. Така е и с почти всички мои познати. Това означава, че тези фирми са в черния или сивия сектор. Това означава още, че коректните фирми към държавата стават неконкурентно способни на пазара. Според мен обаче трябва да се наблегне на финансовия контрол а не да се увеличава само минималната работна заплата.Работих като общ работник в частния сектор и при мен е идвал финансовия директор да ме пита мога ли да свърша определена работа от която фирмата губеше много пари. Отговорих му че мога ако не бутам ръчната количка по 12 часа на ден а ми предостави бюро. Фирмата фалира но на такива като мен бюро не се полага. Такива случаи са били в ТРИ фирми. И трите фалираха. Вадил съм фирма от фалит, която беше 1 в бранша си / колко хора могат да се похвалят с това /, но 15 години след това освен общ работник друго не са ми предлагали. Икономиката е доста сложна наука и не е за некомпетентни и некадърни работодатели. Аз лично съм се сблъсквал с много такива да не кажа ВСИЧКИТЕ.
0
 
9
 
12
преди 3 месеца
Българските работодатели са крадци, лъжци, робовладелци и некадърници.
3
 
2
 
11
abdul до: ivan.ivanov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А трябва ли стандарта да се вдига с еврофондове? И защо (на кого) му трябва единен пазар при толкова различни ценови равнища?
0
 
8
 
10
ivan.ivanov до: mick
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Пари няма, защото мафията открадна парите от Европа, предназначени да повишат стандарта на живот в България. Ако парите от еврофондовете бяха отишли по предназначение, сега стандарта на живот щеше да е три пъти по-висок.
0
 
7
 
9
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
МРЗ-330 Евро, Корпоративен данък-10%, Необятен Европейски безмитен пазар, стига с тоя рев че нашите родни кожодери са все ощетени и нямат възможност да осигурят по високи доходи на своите служители, това вече се изтърка само където България се обезлюди!
4
 
1
 
8
abdul до: ivan.ivanov
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
абе прав си, ама и mick е прав.Една камара западни държави го карат на кредити, помощи и субсидии. Това не е капитализъм.Освен това Асенчо също има залитания - това не било енергийна криза, ами било ценова.Ама ценова е когато 10-20% имат проблем, когато 60-70% имат ценови проблем, това вече не е ценова криза. Това е структурен проблем.То вече е срамно да не взимаш помощи, европрограми или някаква друга форма на компенсация. Не взимаш ли - балък си.Това няма нищо общо нито с капитализъм, нито с пазарна икономика, а пък да не говорим за демокрация. Това по-скоро прилича на нещо средно между модерен затвор и робовладелска икономика.Кокорчо се прави на смел, но го е страх да се конфронтира директно със "мафията".. не за друго, ами да не се окаже, че си рита срещу началниците.
0
 
4
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тези от АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, вместо да инвестират, да организират хората така че фирмите да правят повече пари, те мрънкат като чели някой им е спрял държавната хранилка.Ако не могат да го направят, да затварят кипенците и да освобождават служителите.Ако не могат да осигурят високи заплати, така че техните служители да не са на прага на бедността, то те не стават за предприемачи.
0
 
4
 
6
Yanis83 до: data
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тези за които говориш са субсиевъди,не са земеделци.
1
 
7
 
5
Dr.Bah до: mick
преди 3 месеца
Искаш да кажеш, че в ЕС работят на загуба и държавите им покрива загубите? Ако мислиш така се заблуждаваш. За една и съща работа тук и Западна Европа разликата в заплащането е в пъти. Тук кога ще изкараш за бране на череши 1000-1200? Или в цех за обувки толко?АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ от години са държавни помощи и остъпки, изядоха евро финансирането и пак не са конкурентни. Това ако не е некадърност, не знам кое е.
1
 
9
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не ги разбирам тези работодатели!Щом дават по-висока заплата от 710 лева, защо ревът че се вдига минималната заплата?!?Мрънкат за работна ръка, но не искат да плащат повече от 650 лева.Много са долни. Не стига това, че осигуряват своите служители на 4 часа. Не им стига това, че в много случай дори не плащат изработените заплати на своите служители. Сега изведнъж се обидиха на истината, която им сервираха директно в крадливите муцуни.Заслужават фалит и затвор, заради ограбването на труда на българския народ.