Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

"Газпром" спира газовите доставки и за Финландия

Държавната компания Gasum отказа схемата да плаща за газа в рубли

   1| 2    
2
 
5
 
14
data до: zelka007
преди 1 месец
Щот импа си представя че копаят газта в Москва а тя тъгува към 5000 км и втечненият си е конкурентен при тия разходи
3
 
5
 
13
преди 1 месец
Хаха, тия opки сами си изяждат малкото останал хляб. Тва е да си тAп и да си самоповярвал в собствените си лъжи. :))) А специално Финландия, където газа е 5% от енергийния им микс, само ще се изсмее на жалките алкохолици!
2
 
7
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не виждам защо да има сълзи. Русия ще си продава в Азия, ЕС ще си купува от други места. След няколко години ще се "намести" пазара. Просто ЕС намалява зависимостта си от цикълът на Путин.
3
 
8
 
11
evlogi до: andy
преди 1 месец
Не е имало такива опити на практика.Даже точно обратното,като най-яркият пример за това е Германия, която носи една голяма вина за сегашните зависимости на Европа.Тези опити започнаха едва сега насериозно, и вече имат резултат-от началото на годината досега делът на руските доставки в потреблението на Европа е намаляло от близо 40% на 26%.Сълзи и сополи със сигурност ще има, но не от който очакваш..Ще има едни дето ще реват да им купуват газът.Като знам, че миналата година близо 90% от износът на газ от Русия е бил за Европа...
5
 
5
 
10
andy до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"1. раждането на ел. автомобила. Първите са на GM още през тези години." Явно проблема не е в Гинкото, а просто не познаваш историята. В началото на 20 век, 40% от колите са били ЕЛЕКТРИЧЕСКИ. После предимствата на петрола и ДВГ бързо ги умъртвява. И до сега електричките са си главоболие. И не само заради калпавите и скъпи батерии, но инфраструктура, производство на ел. енергия... Ще видим до 1-2 десетилетия дали изобщо са жизнеспособни в този си вид. Аз залагам на горивните клетки.
7
 
5
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако всичко е толкова лесно и безболезнено, да се чуди човек, защо от 2014 опитите на Европа да деверсифицира доставките на газ се провалят и продължаваха да се строят още газопроводи за руска газ. Сега са големи бабаити, ама да видим дали няма да има сълзи и сополи след година.
3
 
9
 
8
Solar Power до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А на всичко отгоре отоплението на газ си е скъп лукс който не си струва !!! Беше скъпо още преди войната когато путлето започна да изкуствено да задържа Газпром да продава на спот пазара за да вдигне цените. Е да те науча не нещо :) Това го правиха и арабите през 70-те години. Какво получиха ? Получиха няколко неща от САЩ: 1. раждането на ел. автомобила. Първите са на GM още през тези години. 2. родиха най-големия добив на газ и петрол в САЩ защото те са топ 1 и на двете. 3. родиха си сами петролната криза в следствие на която петрола падна толкова много ,че Русия фалира :)Та това ще наблюдаваме и сега втора серия. Да, ще има известни затруднения , но свободата иска жертви. Ако не го знаеш обърни се към нашата история ! Цели 500 години робство защото на повечето "българи" им е било просто по лесно да живеят с наведена глава ...
3
 
11
 
7
Solar Power до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ами нищо :) Плащаме си на смешниците в евро както си е по договор в тяхната ГАЗПРОМБАНК както пак е по договор и самата банка не е под сакнции. Те могат тези еврота да си ги обърнат във Витнамски донки или в биткойни и изобщо да си ги правят каквото си искат. Нашите задължения са до там докъдето се простира договора. Ако не искат си е техен проблем. Правим си диверсификация колкото е възможно, копаме газ стига да си махнем мораториума (Румъния вече го направи :) повече Вятърни,Соларни и Водни централи и това е положението. Бъдещето така или инъче е в ЕЛЕКТРОФИКАЦИЯТА , а не в ГАЗОФИКАЦИЯТА. Освен това време е да заведем и дело за пропуснати ползи както ще направи Финландия :) Това трябва да правим в следващите месеци :)
3
 
11
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма проблем, ще продават на Куба, Северна Корея и Беларус
2
 
13
 
5
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
Хехе... Импе, катарците и алжирците потриват доволно ръчички. Нигерия, Тринидат и Египет са на стартовата линия... Само ми обясни, защо на пазарите, доминирани от доставки на втечнен газ, цената по хъбовете е по-ниска, отколкото на тези с руски тръбен... ?! Де е логиката, ако те чете тебе човек... ?!