Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Биткойни за пенсия? Криптовалутите вече не са само за младите

Според проучване 28% от хората на 50 години и повече в САЩ залагат на криптовалути в пенсионните си планове.

   1| 2    
0
 
0
 
11
khao до: cherney
преди 2 дни
определениет за пирамида съвпада с природата на биткоина... така че всичко е точно, а измамените пак ще плачат накрая!
4
 
0
 
10
преди 2 седмици
Преди около месец У. Бъфет сподели, че ако някой му предложи всички BTC, той не би дал и 25$ за тях. Респект към Бъфет и неговия инвеститорски нюх към акциите, но той е на 90+. Та кой би искал да притежава всички BTC-и и каква стойност биха имали те тогава. Демонстрация на невежество към материята или осъзнава, че е "изпуснал влака" и едва ли ще дочака следващия пик. Тук от 9 коментара, 7 са от хора с подобно отношение към крипто, а деветия-към алткойните. OK. Бъфет е на 91 години. А вие на колко сте?
1
 
3
 
9
cherney до: nikiangel
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Т.нар. панелка нямам, макар, че съм израснал в такава, а и не виждам нищо драматично да живееш в такова жилище, ако не разполагаш с друго. Писал съм и друг път тук, че биткойн съм купувал през декември 2016г. на цена под 1000 долара, така, че слабо ме вълнува каква точно ще е цената днес, още повече, че експозицията ми в биткойн е само част от това, което имам. По същото време - есента на 2016г. - една от най-сериозните ми покупки беше Tesla, а в macrotrends.net можеш да видиш колко е струвала компанията по това време, респективно акциите им. А лично аз във форума на investor миналата година посочих, че продавам Tesla на цена от $800 за акция, макар, че настоящия нисходящ тренд ми изкушава да купувам отново акции. Понеже тук 99% сте крайно невежи и по-скоро ставате за форума на dir.bg, давам и безплатен съвет кога ще е удачния entry point за покупка на акции - когато излязат данни за два поредни месеца, които сочат, че инфлацията в САЩ се забавя. По отношение на криптото мнозина от вас по случайност са прави, когато говорят за понци схеми и финансови пирамиди / счупения часовник показва точно време два пъти в денонощието /, но не правите разлика между биткойн и алткойните / 99.9% от тях ще престанат да съществуват /, респективно между биткойн и мрежата от организации, които бяха създадени покрай него. Да, има подобни организации, които предлагат плащане на лихва срещу това да им предоставиш своите биткойни. Да, всички тези проекти са пълна глупост и ще отечат в канала, а мнозина ще загубят. Но, когато твърдите нещо, поне представете някакви аргументи, защото иначе по нищо не се различавате от руските пропагандисти, които твърдят, че освобождават Украйна и помагат на украинците.
2
 
6
 
8
nikiangel до: cherney
преди 2 седмици
Заложил си панелката и сега трепериш, разбираемо.
4
 
3
 
7
cherney до: nikiangel
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Понеже си изключително неграммотен, ето ти определението за финансова пирамида / понци схема на US Securities and Exchange commission / SEC /. Ако не знаеш какво е SEC, обяснявам, че е щатската комисия по ценни книжа, а това определение стои на сайта им. След като прочетеш внимателно какво е финансова пирамида, направи сравнение с биткойн и ни разясни дали има разлика: "A Ponzi scheme is an investment fraud that pays existing investors with funds collected from new investors. Ponzi scheme organizers often promise to invest your money and generate high returns with little or no risk. But in many Ponzi schemes, the fraudsters do not invest the money. Instead, they use it to pay those who invested earlier and may keep some for themselves. With little or no legitimate earnings, Ponzi schemes require a constant flow of new money to survive. When it becomes hard to recruit new investors, or when large numbers of existing investors cash out, these schemes tend to collapse."
1
 
5
 
6
преди 2 седмици
Само златото може да подсигури старините в тези смутни и несигурни времена. Нямаш ли твои имоти (купени кеш или изплатени), земя, и истинско физическо злато в сейф, скрито някъде или заровено в земята значи нямаш нищо! Електронните измишльотини по борсите са въздух под налягане. Днес ги има утре ги няма. Те са направени главно за спекулация и да се въртят бързите пари и да се прибират парите на глупаците чрез комисионните та да дебелеят посредниците и да си купуват все по големи имения, яхти и самолети.
0
 
13
 
5
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Само хората с деменция и алцхаймер ли ви останаха като потенциални клиенти? Да мамите тях да си вложат парите в тези пирамиди е гнусно и жалко!
0
 
10
 
4
преди 2 седмици
Много добре измислено. Законен обир.
0
 
11
 
3
преди 2 седмици
Хвърлянето на пари през балкона се изтърка вече и за пенсионерите. И при тях вече има нова мода.
0
 
10
 
2
преди 2 седмици
Точно това им трябва на старците, спекулативни активи с голяма нестабилност и голяма възможност за измами. Напрежението и тревогите ще направят чудеса за тях.