IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street не успяха да запазят възходящия тренд от предната сесия

Dow Jones Industrial Average изтри 0,2%, а S&P 500 се понижи с 0,3%

23:13 | 27.06.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват новата седмица с понижения след силно възстановяване миналата седмица. Това става на фона на подготовката на пазара за края на най-лошото първо полугодие за акциите от десетилетия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 0,2%. От своя страна, широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,3%, а технологичният Nasdaq Composite с 0,9%.

Водещите индекси не можаха да задържат ръстовете, докато инвеститорите анализираха дали акциите са достигнали дъно или само временно са се възстановили. Книжата може да продължат да бъдат подкрепяни в краткосрочен план тази седмица, докато инвеститорите ребалансират портфолиата си за края на тримесечието.

Акциите преминаха на червено в следобедната търговия, след като по-рано през сесията бяха предимно на зелено.

За спадовете допринесоха технологичните компании, както и тези в сегмента на потребителските стоки. Акциите на гейминг гигантите Electronic Arts и Take Two Interactive изтриха по 3,5% и 3,3%, а търговецът на дребно Best Buy 3,4%.

Сред основните понижения бе и това на Etsy, която се раздели с 3,6%, след като оценката на книжата ѝ бе намалена от Needham. Акциите на Spirit Airlines пък изтриха 8,1% от стойността си, след като превозвачът заяви, че ще приеме оферта за придобиване от Frontier Group.

Отчетливи ръстове записа енергийният сегмент, като книжата на Valero и Devon прибавиха по 8% и 7,6%, а тези на Marathon и Enphase по 2,6% и 3,9%.

На стоковите пазари цената на петрола нарасна с по около 2% и за двата основни сорта. Фючърсите върху американския лек суров петрол достигнаха цена от 109,84 долара за барел , а тези върху сорта Брент 115,31 долара за барел.

Златото обаче поевтиня с 0,4% до 1823,4 долара за тройунция.

Акциите на BioNTech поскъпнаха със 7,2%, след като фармацевтичният гигант каза, че бустерът срещу омикрон на Covid-19 дава показва подобряване на имунния отговор срещу варианта.

Днешната търговия е факт, след като в петък Dow записа силно възстановяване от над 800 пункта (2,7%). S&P 500 напредна с 3,1%, а Nasdaq Composite с 3,3%. Това помогна на водещите показатели да запишат първата си седмица на ръстове от май насам.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации нарасна до съответно 3,205% и 3,322%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница с конкурентни валути, се сви с 0,2% до 103,99 пункта.

Очаква се Nike да представи данни за фискалното си четвърто тримесечие след края на борсовата сесия в понеделник преди поредица от други водещи компании по-късно през седмицата, включително Bed Bath & Beyon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още