IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови 15 електробуса тръгват в София

Въвеждането на този вид превозни средства е част от модернизацията на градския транспорт и мерките за подобряване качеството на въздуха

13:42 | 07.01.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Нови 15 електробуса тръгват в София. Те ще се движат по линия 123, която се удължава с нови 6 спирки, като така вече ще свързва Симеоновския лифт с район "Слатина".

В момента се движи един електробус, като след 17 януари те ще бъдат три. По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова удължаването на новата линия ще бъде полезна и удобна за жителите на този район. Тя заяви, че до края на февруари ще бъдат открити нови 2 електробусни линии, съобщи БНТ.

До края на 2021 година по улиците на София ще се движат около 20% електрически автобуси от всички автобуси по линиите, посочи столичният кмет.

Фандъкова каза още, че чувствително ще намалее и интервалът на придвижване на автобусите по тази линия. Работи се по намаляване на интервалите и по другите линии.

Въвеждането на този вид превозни средства е част от модернизацията на градския транспорт и мерките за подобряване качеството на въздуха в столицата.

Миналата година 20 електробуса бяха включени в системата на столичния градски транспорт.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още